FC Slovan Liberec | Na úvod přípravy Slovan vyzve druholigový Varnsdorf
Menu Další Zavřít Zavřít
21.06.2024

Na úvod přípravy Slovan vyzve druholigový Varnsdorf

Šimon Knopp
Liberec - Hráči se poprvé sešli společně s novým trenérským štábem v pondělí a již se začali pilně připravovat na nadcházející sezonu. Mají za sebou kondiční testy, první tréninkový týden a nyní na ně čeká i úvodní přípravné utkání. V něm se utkají v sobotu od 11 hodin proti Varnsdorfu na hřišti v Hrádku nad Nisou. Živý stream z utkání bude dostupný na klubovém YouTube kanálu.

Fotbalistům Slovanu skončila pauza po minulém ročníku ligy a začala jim příprava na sezonu 2024/25. Ta se nese ve znamení hned několika změn, ať už jde o inovované logo, nebo nový trenérský štáb. Právě hlavní trenér Radoslav Kováč vítal společně se svým realizačním týmem v pondělí všechny hráče v liberecké kabině. Nechyběli ani nově příchozí Marek Icha a Josef Koželuh, kteří si budou moci v utkání s Varnsdorfem připsat premiérový start v modrobílém dresu. Podobně jsou na tom i mladíci Jindřich Musil, Sebastian Kop (z B-týmu), Matěj Strnad (z dorostu) a Adam Ševínský ze Sparty (jeho případné angažmá se řeší).

FK Varnsdorf

Druholigový klub se loni zachraňoval. Pod vedením Miroslava Holeňáka nakonec skončil na 13. místě a o pouhý bod unikl sestupové patnácté příčce. Varnsdorf ve třiceti utkáních celkem 8x zvítězil, 12x remizoval a 10x prohrál. Pozitivum lze hledat na rozdílu ve skóre, které, i přes více porážek, nakonec zůstalo v bilanci kladných čísel (+1, 51 vstřelených a 50 inkasovaných branek).

Do nadcházející sezony budou fotbalisté Varnsdorfu vstupovat s novým trenérem. Miroslava Holeňáka, který se přesunul do pozice asistenta v Liberci, nahradil Ivan Kopecký. Čtyřiapadesátiletý kouč je libereckým fanouškům dobře znám, protože téměř dva roky strávil na lavičce Slovanu jakožto asistent trenéra, a to v realizačním týmu Luboše Kozla. S jakými pocity do Varnsdorfu přichází? „Výhodou je, že jsem už ve Varnsdorfu působil a zdejší prostředí znám. Na úvod chci samozřejmě poznat aktuální hráčský kádr a s panem Gabrielem a realizačním týmem začít pracovat na jeho doplnění před začátkem soutěže. Na novou spolupráci se moc těším.“

Varnsdorf zahájil přípravu v úterý 18. června a má před sebou celkem šest přípravných utkání. V prvním z nich se utká právě s naším Slovanem Liberec, a to v sobotu od 11 hodin. Přijďte liberecké fotbalisty podpořit na hřiště v Hrádku nad Nisou! K dispozici bude rovněž stream na našem YouTube kanálu (odkaz bude zveřejněn v den zápasu).

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Vogel Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Rengl rtm plus