FC Slovan Liberec | Návrat ligy! Slovan se v sobotu představí doma proti Olomouci
Menu Další Zavřít Zavřít
09.02.2024

Návrat ligy! Slovan se v sobotu představí doma proti Olomouci

Šimon Knopp
Liberec - Ligový fotbal je zpátky a s ním i první domácí zápas Slovanu po zimní přestávce. V sobotu přijede na stadion U Nisy SK Sigma Olomouc. Na souboj s pátým celkem tabulky, který startuje v 15 hodin, si můžete koupit vstupenky již teď v předprodeji na odkazu níže. Navíc všichni, kteří byli přihlášení na jakýkoliv z letošních běhů Jizerské 50, mají vstupenky na sobotní ligový duel proti Sigmě Olomouc zdarma!

Online prodej vstupenek

SK Sigma Olomouc - sedm přípravných duelů i vítězství na Tipsport Malta Cupu

Olomoučtí se poprvé sešli k přípravě 4. ledna a po absolvování dvoudenního testování na Katedře přírodních věd v kinantropologii UP se vydali na dva herní kempy. Nejprve do Středomoří na Tipsport Malta Cup, kde nastoupili ke třem zápasům a celý turnaj nakonec vyhráli. Poradili si 2:0 s Trnavou, remizovali 1:1 s Hradcem Králové a na závěr udrželi bezbrankovou remízu s Austrií Vídeň.

Následně se Hanáci představili v domácím prostředí ve dvou zápasech Tipsport ligy. Proti Prostějovu dokázali zvítězit 3:2, ale s Kroměříží prohráli 0:2. Poté se svěřenci trenéra Jílka přesunuli do teplejších podmínek. Závěr přípravy strávili v Turecku, kde nastoupili k dalším dvěma duelům. Proti bulharskému Ludogorci prohráli 1:3 a v generálce před ligou remizovali 1:1 s dánským Velje. Nejlepšími střelci v přípravě byli Moses Amasi, Ebrima Singhateh a Lukáš Juliš. Všichni tři vstřelili po dvou brankách.

Kádr Hanáků přes zimní období neprošel velkými změnami. Největším oslabením je odchod obránce Ondřeje Zmrzlého, který se stěhoval do Slavie. Dále odešel záložník Jakub Přichystal, jenž se přesunul do Opavy. Tým naopak posílil gambijský útočník Ebrima Singhateh (roční hostování ze Slavie) a obránce Jakub Elbel (přestup z Prostějova). Opomenout bychom neměli ani zkušeného Filipa Nováka, který se k týmu v listopadu a zatím naskočil do čtyř ligových duelů.

Pokud se vrátíme zpátky k české lize a podíváme se na aktuální tabulku, zjistíme, že Sigmě patří páté místo. Zatím odehrála 18 zápasů a se skóre 28:23 získala 28 bodů. Pro podzimní část soutěže byl útočníkem číslo jedna Lukáš Juliš, který vstřelil celkem osm branek. Bodově ho dotáhl pouze Ondřej Zmrzlý (3+5). Nejvíce přihrávek do šance vytvořil Radim Breite a celkem tři čistá konta udržel Tomáš Digaňa, jenž odchytal o jeden zápas více než Matúš Macík.

V posledních vzájemných utkáních mezi Olomoucí a Libercem se více dařilo celku z Moravy. V posledních šesti duelech Hanáci ani jednou neprohráli. Naposledy, když se oba celky střetly v 6. kole na Andrově stadionu, rozhodl druhý poločas. Po brankách Lukáše Juliše a Jakuba Pokorného se Sigma radovala z domácí výhry 2:0.

Podrobné informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy naleznete v tomto článku.

Vzájemná bilance

FC Slovan Liberec - příprava bez porážky

Liberečtí fotbalisté se poprvé v novém roce sešli 3. ledna. První dva týdny se připravovali v domácích podmínkách a odehráli dva přípravné duely. V prvním nastoupili proti druholigovému polskému celku Miedź Legnica, který porazili 3:0. Následoval zápas s Jihlavou a remízový výsledek 2:2. Poté svěřenci Luboše Kozla odletěli do Turecka, kde absolvovali druhou část přípravy.

Na herním soustředění v Beleku, nedaleko pobřežního letoviska Antalye, se Slovan představil v dalších třech utkáních. Čtyřiadvacátého ledna liberečtí hráči porazili bulharský Černo More 1:0. O tři dny později Slovan remizoval 1:1 s polskou Wartou Poznaň a v generálce na ligu přehrál Widzew Łódź 2:0. V přípravě se nejvíce dařilo Nicolasovi Pennerovi a Ľubomíru Tuptovi, oba se trefili hned dvakrát.

Pokud nechcete chybět na zápasech Slovanu ve zbytku sezony, můžete si stále zakoupit permanentky na jarní část ligy. Více informací naleznete v příspěvku níže.

Kádr Liberce se přes zimní přestávku příliš nezměnil. Odešli záložníci Lukáš Červ (přestup do Plzně) a Tomáš Polyák (hostování ve Varnsdorfu). Realizační tým opustil Pavel Čvančara, jenž se přesunul s trenérem Jaroslavem Šilhavým k reprezentaci Ománu. Naopak liberecké řady rozšířil slovenský útočník Lukáš Letenay (z MKŠ Púchov), který v přípravě zapsal jednu trefu do sítě proti Legnici. Pozitivní zprávou pro fanoušky bylo i prodloužení hostování Matěje Chaluše, jenž bude působit v libereckém dresu i na jaře.

V ligové tabulce přísluší našemu týmu po 19 odehraných kolech osmá příčka s 25 body a skóre 28:29. Svěřenci Luboše Kozla věří, že se jim podaří zapomenout na poslední ligovou porážku proti Pardubicím (0:2) a v sobotu dokáží před domácím publikem Olomouc porazit. Kromě rekonvalescenta Dominika Plechatého, který se pomalu vrací po zranění, nebude mít trenér k dispozici ani další zraněné hráče (mezi nimiž je i Lukáš Letenay).

Buďte na sobotní zápas, který startuje od 15 hodin, připraveni a nezapomeňte si stáhnout mobilní aplikaci Slovanu, ve které v den zápasu naleznete online bulletin.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Sigmě oplatit poslední porážku? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ricoh Liberecký kraj
Mediální partneři
Liberecká drbna Náš region