FC Slovan Liberec | První domácí utkání sezony odehrajeme již tuto neděli proti Olomouci
Menu Další Zavřít Zavřít
26.07.2024

První domácí utkání sezony odehrajeme již tuto neděli proti Olomouci

Ondřej Marko
Liberec - Slovan vstoupil do nového ligového ročníku vítězně, když porazil venku Karvinou 3:1. Nyní nás čeká Sigma Olomouc a zároveň první domácí zápas. Naposledy jsme moravský celek porazili 2:0, navážeme na tuto výhru? Duel hrajeme již tuto neděli od 14:30 na stadionu U Nisy, tak neváhejte dorazit podpořit naše mužstvo!

SK Sigma Olomouc

Olomoučtí zakončili minulou sezonu téměř stejně, jako náš tým. Většinu roku se drželi kolem páté až osmé pozice, přičemž na závěr skončili osmí, o jedno místo pod Slovanem. V rámci Skupiny o Evropu vypadla Olomouc již v semifinále. Dvakrát totiž prohrála s Hradcem Králové, a to vždy stejným výsledkem, 1:3. Po konci ligového ročníku vyměnila trenéra, nově mužstvo vede mužstvo trenér Tomáš Janotka, který byl povýšen z B-týmu. Nahradil tak trenéra Saňáka.

Co se přípravy týče, tak si moravské mužstvo vedlo velmi dobře. Odehrálo pět přípravných utkání, z nichž tři vyhrálo (Trenčín, Žilina, Cracovia) a dvě remizovalo (Pogon Štětín, Jagiellonia), a to se skórem 8:2.

Poslední zápas

Do nového ligového ročníku vstoupila Olomouc vítězně. S osvěženým kádrem a novým trenérem nastoupila venku proti Českým Budějovicím s velkým nasazením. Utkání rozhodla dvěma góly nová akvizice z Plzně Jan Kliment. Zvláště první branka, kterou 30letý útočník trefil kopem přes hlavu, skutečně stála za to.

Změny v kádru

Vybrané přestupy
Příchody Odchody
Jan Kliment (přestup Viktoria Plzeň) Jan Fortelný (návrat z hostování)
Michael Leibl (přestup Hradec Králové) Pavel Zifčák (hostování Pardubice)
Kenneth Ikugar (přestup Zbrojovka Brno) Ebrima Singhateh (návrat z hostování)
Jakub Přichystal (návrat z hostování) Martin Pospíšil (konec smlouvy)

Olomoucký kádr neutrpěl přes léto mnoho ztrát, naopak bylo přivedeno několik posil. Mimo hráče v tabulce však v klubu skončil například dlouholetý obránce Michal Vepřek, který ukončil kariéru. Jedna ze zajímavějších posil je již zmíněný Jan Kliment z Plzně. Útočník se stihl prosadit dvakrát hned v prvním soutěžním zápase, čímž již vyrovnal svůj počet gólů za minulou sezonu.

Historická bilance

S naším nedělním soupeřem máme v ligové historii naprosto vyrovnanou bilanci. Oba celky mají na svém kontě 22 výher, 22 proher a 16 remíz. Nejčastější výsledek vzájemných střetů byl 1:O (celkem 13x), avšak průměrně padá 2,3 branky na duel. Slovan se s Olomoucí střetl naposledy letos v únoru v rámci 20. ligového kola. První kolo jarní fáze sezony dopadlo lépe pro náš tým, vyhráli jsme 2:0.

FC Slovan Liberec

Slovan vstupuje do nové sezony s vysokými ambicemi a mnoha novinkami, které již byly detailně představeny a rozebrány. Na pozici nového hlavního trenéra se Radoslav Kováč v Karviné úspěšně předvedl při své premiéře na liberecké lavičce.

Poslední zápas

Ačkoliv utkání začalo pro Slovan tím nejhorším možným způsobem, tedy inkasováním branky ve čtvrté minutě, nakonec pro nás bylo první ligové kolo v Karviné vítězné. Obrat hráči dokonali dokonce již před koncem první půle. Srovnání přinesla branka Višinského a vedení na naší stranu následně překlopil Ševínský. Druhé dějství již Slovan zvládl bez turbulencí a tři minuty před koncem přidal navíc Tupta třetí branku.

Trenérské preview

Asistent trenéra Miroslav Holeňák před nedělním zápasem uvedl: „Čeká nás silný protivník, který určitě budí respekt. Olomouc vyhrála v prvním kole venku, stejně jako my, a ukázala, že na hřištích soupeřů to bude umět. U týmu také došlo ke změně na postu trenéra, když ho převzal Tomáš Janotka, kterého dobře znám, a do mužstva jakoby vlil novou krev. Nás ale čeká první domácí zápas a chtěli bychom se předvést v co nejlepším světle. V Karviné jsme sice nezačali dobře, ale naše obměněné mužstvo ukázalo charakter a sílu a dokázalo zápas otočit. A jak zní i z kabiny od našich hráčů, kdybychom teď nezvládli utkání s Olomoucí, body z Karviné bychom zahodili. Proto máme všichni motivaci jasnou. Přejeme si, aby nás na stadionu U Nisy v premiérovém zápase nového ročníku hnalo dopředu co nejvíc diváků, abychom je potěšili dobrou hrou a vítězstvím a navnadili je hned na příští domácí zápas se Slavií. Z týmu je cítit energie a chuť neustále se zlepšovat.“

Vsaďte si u Tipsportu!

Zvládne Slovan úspěšně svůj první zápas U Nisy v nové sezoně? Kolik padne branek, rozehraje se rohových kopů či kolik rozdá rozhodčí karet? Na tyto a další příležitosti si můžete si u našeho nového generálního partnera, sázkové kanceláře Tipsport zde.

Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
Chance (mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia
Další partneři
Dům kultury Libea
Mediální partneři
eFotbal Hitrádio Contact