FC Slovan Liberec | Rabušic po výhře nad Kluží: Určitě máme na čem stavět
Menu Další Zavřít Zavřít
06.07.2024

Rabušic po výhře nad Kluží: Určitě máme na čem stavět

Martin Soukup
Ottensheim/Liberec - Po výhře nad Universitatea Kluž jsme vyzpovídali našeho kapitána Michaela Rabušice, který proměnil pokutový kop a nasměroval náš tým proti rumunskému soupeři k výhře 2:0. Co říká na přípravu, nové posily a jaké zranění postihlo klubového maséra? To se dozvíte ve článku níže, kde mluvil i o své budoucnosti v týmu.

Michaeli, jaké bude hodnocení po prvním přípravném duelu na soustředění v Rakousku?

Určitě pozitivní, protože jsme vyhráli 2:0. Myslím si, že tam jsou nějaké ty návyky, které se snažíme trénovat. Bude to dlouhá cesta, ale ty střípky do sebe začínají pomalu zapadat. Určitě máme na čem stavět.

Před první brankou, kterou jsi zařídil, tam dobrou práci odvedl i Nicolas Penner. Je to tak?

Ano, Penny tam naváděl balon, v tom je silný. Šel jeden na jednoho a byl tam jasný faul, takže jasná penalta.

Nikdo se neodvážil vzít ti míč?

Asi ne (úsměv). Já si na penalty věřím, a i dnes tomu nebylo jinak.

Jak se cítíš v přípravě a při zápasech?

Dnes musím říct, že to bylo poprvé do jisté míry v pohodě. V zápase v Benátkách musím říct, že jsem trpěl, protože ta příprava byla náročná. Ani ty povětrnostní podmínky nám moc nepomáhaly. Dnes už to bylo ale lepší. Postupně budeme zvolňovat, půjdeme více do té taktiky, což bude pro mě lepší.

Jak jste spokojení s podmínkami tady v Rakousku?

Už jsme tu poněkolikáté a věděli jsme, do čeho jdeme. Jsme tu spokojení, hotel, všechny služby... Je to tu super. Rádi se sem budeme pořád vracet.

Trenér Kováč vás hodně učí to, co by chtěl, abyste předváděli ve zbytku sezony. Pracujete s ním na té taktické stránce?

Právě tady na soustředění se tomu věnujeme více, ale jak říkám, nemůžeme čekat zázraky hned od začátku. Je to něco jiného, ale kluci jsou učenliví a chtějí pracovat. Na tom se může hodně stavět. Doufám, že časem to bude lepší a lepší. Dnes už to bylo vidět, do obrany jsme hráli poctivě. Nevybavuji si, jestli Kluž měla nějakou šanci. Doufám, že se budeme zlepšovat i v návycích směrem nahoru a dávat více gólů. Pořád jsou asi dva týdny do startu ligy. Myslím, že to půjde.

V týmu je hned několik mladých nováčků. Jak zapadli do kabiny?

Myslím, že super. Kluci se do naší liberecké kabiny hodí a myslím, že se sem i všichni těšili. Jsou tu samozřejmě krátce, ale až přičuchnou k tomu, jak to tady funguje, tak nebudou chtít odejít.

Co se týče servisu pro hráče, klape všechno, jak má?

Všechno klape, jak má. Venca (Václav Brendl, masér týmu) se bohužel zranil hned první den, říznul se do prstu, ale masáže jsou pořád kvalitní. Kdyžtak Kulda (Petr Ulihrach, kustod týmu) samozřejmě zaskočí, ale náš Venda je dobrý a stará se o nás moc dobře (úsměv).

Jak vidíš své pokračování? Mohl bys zůstat na hřišti?

Je to možné. Jel jsem sem, abychom si potom řekli, co a jak. Zajímalo mě také, jak budu zvládat přípravu, která byla opravdu náročná. Myslím si, že jsem dnes nehrál špatně, tak třeba jsem trenéra přesvědčil.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
SMC Procentrum
Mediální partneři
Beat radio Hitrádio Contact