FC Slovan Liberec | Slovan vyzve ve druhém utkání v Rakousku maďarský Debrecín
Menu Další Zavřít Zavřít
08.07.2024

Slovan vyzve ve druhém utkání v Rakousku maďarský Debrecín

Martin Soukup
Liberec – Po prvním zápase v Rakousku, ve kterém Liberec porazil 2:0 rumunskou Universitatea Kluž, se tým Radoslava Kováče utká proti maďarskému celku Debreceni VSC. Výkop úterního duelu byl posunut na 17:30. Z utkání vám nabídneme kromě aktualizované reportáže opět i živý přenos s komentářem.

Debreceni VSC

Celým názvem Debreceni Vasutas Sport Club je maďarský prvoligový celek, který sídlí ve druhém největším maďarském městě Debrecín. Klub byl založen 12. března 1902 a jeho barvy jsou červená a bílá. Své domácí utkání hraje na Nagyerdei Stadion s kapacitou 20 340 diváků a veřejnosti byl otevřen v roce 2014. Tým vede od roku 2022 srbský trenér Srdjan Blagojević, který kromě působení u srbských celků, byl také na lavičce kazašské Astany, odkud do Debrecínu přišel.

Mezi největší klubové úspěchy patří sedm ligových titulů získaných v roce 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012 a 2014. Dále pak ovládli šestkrát domácí pohár a pětkrát maďarský Superpohár. V sezoně 2019/20 však po nepovedených výsledcích z první ligy sestoupili. V jediné sezoně ale dokázali druhou ligu ovládnout s 80 body. Válčili pouze s týmy Gyirmót SE a Vasas SC, které byly v závěsu jen o dva body. V minulé sezoně skončil v lize Debrecín na pátém místě, tedy jednu pozici od umístění zaručující kvalifikaci do Evropské konferenční ligy.

Mezi klíčové postavy týmu patří sedmatřicetiletý Balázs Dzsudzsák, který oblékal dres například PSV, Dynama Moskvy, Bursasporu a poslední roky působil ve Spojených Arabských Emirátech, konkrétně v týmech Al-Wahda, Ittihad Kalba a naposledy v Al-Ain. Dalším důležitým pilířem kádru je zkušený brankář Balázs Megyeri a nejlepší střelec týmu v minulé sezoně Donát Bárány, jenž k deseti brankám přidal pět asistencí.

Za maďarský celek nastupují dva Černohorci, dva Ukrajinci a jedno zastoupení v klubu má také Španělsko, Albánie, Francie, Nigérie, Řecko, Švýcarsko nebo Island.

Zápas je naplánován na úterý od 17:30 v rakouském městečku Ottensheim. Kromě aktualizované reportáže se můžete těšit i na živý přenos na našem YouTube kanálu.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Eurovia AAA Auto
Mediální partneři
Náš region eFotbal