FC Slovan Liberec | Pozitiv je hodně, ale jsou tam věci, na kterých je třeba pracovat, upozorňuje asistent Mikula
Menu Další Zavřít Zavřít
10.07.2024

Pozitiv je hodně, ale jsou tam věci, na kterých je třeba pracovat, upozorňuje asistent Mikula

Martin Soukup
Ottensheim/Liberec - Utkání proti Debrecínu na soustředění v Rakousku hodnotil i asistent trenéra David Mikula. Co říká na přípravu a fungování nového realizačního týmu? “Jedinou kaňkou je zranění Luky Kulenoviće,” říká jednačtyřicetiletý trenér.

Trenére, jak hodnotíte duel s Debreceni VSC?

Soupeř byl kvalitní. Přípravu na zápas jsme pojali o něco důkladněji než v předchozích zápasech. Chystali jsme se obdobně jako na mistrovské utkání, rozebírali jsme také konkrétní situace na videu. Věděli jsme, co nás čeká. Kluci to v teplém počasí zvládli velmi dobře. Protočili jsme dvě desítky, i když ta minutáž byla o něco jiná než v prvním poločase. Dostali jsme do hry dvacet hráčů, dali jsme čtyři góly, a hlavně jsme neinkasovali. Těch pozitiv je hodně, ale určitě jsou tam i věci, na kterých je pořád třeba pracovat. My si tyto věci vyhodnotíme, uděláme nějaké video a společně to zanalyzujeme. Strávíme tu ještě tři dny, takže času bude dost. Ten výsledek je super.

Máte za sebou několik týdnů přípravy. Jak jste spokojený s novým týmem?

Zatím to funguje velmi dobře, jedinou kaňkou je zranění Luky Kulenoviće. Trénujeme tři týdny, a i tady v Rakousku dostáváme veškerý servis, takže v tom je to super. Ještě máme v pátek generálku a začneme se chystat na ligu, pracovat na věcech, které chceme zlepšit. Budeme do sebe dostávat tu organizaci, aby noví hráči, co přijdou, tak aby se, co nejrychleji, začlenili do mančaftu.

S trenérem Radoslavem Kováčem se znáte s předešlého angažmá. Teď vám tam ale přibyli i další noví členové realizačního týmu. Jak funguje vzájemná komunikace?

Myslím, že absolutně bez problémů. S Mírou Holeňákem jsem se nijak osobně neznal, ale viděl jsem, co je to za člověka, za trenéra. Další třeba kustodi, maséři... tam jsou skvělí lidé. Zaznamenáváme od nich skvělý servis, takže zatím to funguje velmi dobře.

Jak se vám líbí Liberec?

Do města jsme se ještě moc nedostali, protože těch tréninků bylo dost. V blízké době věřím, že se za mnou dostane i rodina, což pro mě bude největší pozitivum. Už se na to těším. Co jsem ale měl zatím možnost, tak Liberec vypadá dobře. Velmi hezké město, věřím, že i v tomto to bude super.

Hodně fanoušků se ptá, jestli náhodou nejste příbuzný s Honzou Mikulou...

Nene, žádný příbuzenský vztah tam není, teda aspoň o tom nevím (úsměv). Honza je kluk z Vysočiny, já jsem kluk ze severní Moravy. Ale co se týče toho charakteru nebo i té pracovitosti, tak si myslím, že ta podoba tam trochu je (úsměv).

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Procentrum DB Schenker
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact