FC Slovan Liberec | Restart FORTUNA:LIGY začne dohrávkou v Teplicích
Menu Další Zavřít Zavřít
22.05.2020

Restart FORTUNA:LIGY začne dohrávkou v Teplicích

Ondřej Marko
Liberec - Po dlouhé pauze způsobené koronavirem se vrací FORTUNA:LIGA. Začíná dohrávkou 23. kola s Teplicemi. Hraje se Na Stínadlech, kde se Slovanu dlouhodobě moc nedaří. Již dvakrát odložený zápas začíná v sobotu od 18:00. Členové obou týmů v tomto týdnu absolvovali hned dva testy na onemocnění COVID-19, obojí s negativním výsledkem, a tak na třetí pokus už snad nic nebrání odehrání duelu.

Dva a půl měsíce, přesně 76 dní uplyne v den zápasu od posledního utkání Slovanu ve FORTUNA:LIZE. Kvůli vyhlášení nouzového stavu byla liga od 12. března přesunuta na dobu neurčitou. Nouzový stav je již minulostí, a tak liga „dostala zelenou.“ Náš zápas s Teplicemi bude úplně prvním v restartované soutěži. Jedná se o dohrávku 23. kola, které se původně mělo odehrát 29. února. Jde již o druhý pokus o dohrání, protože zápas byl už dvakrát přeložen kvůli špatnému stavu teplického hřiště. Při zápase budou platit přísná hygienická opatření a na stadion smí díky výjimce Ministerstva zdravotnictví 150 lidí (namísto původních 100).

FK TEPLICE

Kvůli zraněním odehráli „Skláři“ před rozjezdem ligy pouze jedno přípravné utkání. S druholigovým Ústím nad Labem si snadno poradili výsledkem 4:1, svěřencům trenéra Stanislava Hejkala se ale před pandemií příliš nedařilo. Během jarní fáze sezóny si připsali dvě prohry a jednu remízu. Podlehli Karviné a Olomouci, dále remizovali se Slováckem (0:0). Zápas se Slováckem byl jejich prozatím poslední v lize.

Teplice se momentálně nacházejí na 12. pozici v tabulce, což by po konci základní části znamenalo skupinu o udržení. Na skupinu o Evropskou ligu ztrácejí osm bodů, přičemž mají odehráno o zápas méně než ostatní týmy.

V aktuální sezóně jsme se „žlutomodrým“ postavili již dvakrát. Nejprve jsme remizovali v lize 1:1 po gólu Romana Potočného. Při druhém setkání v osmifinále MOL Cupu jsme vyhráli 2:0, branky si připsali Petar Musa a Jan Kuchta.

FC SLOVAN LIBEREC

Náš tým stihl odehrát dvě přípravná utkání. Nejprve jsme remizovali 1:1 s Bohemians, přičemž se trefil Jakub Pešek. Druhý zápas byl s druholigovým Varnsdorfem. Slovan v něm vyhrál 2:0, trefili se Imad Rondić a Kamso Mara z penalty.

Slovan začal jarní část ligy velmi dobře, když vyhrál všechny tři ligové zápasy a postoupil do pohárového semifinále. Nejprve jsme porazili Spartu (2:0), Bohemians (1:0), v MOL Cupu po prodloužení Slovácko na penalty (1:0) a nakonec Opavu (4:0). V tabulce jsme na sedmé příčce, přičemž na skupinu o titul nám chybí pouze bod.

Náš poslední zápas se podařil výtečně. Doma jsme s Opavou hráli kvalitní fotbal a zvítězili 4:0. Dvakrát se trefil Jan Kuchta, z penalty přidal další branku Kamso Mara (který i asistoval) a dílo dokonal čtvrtým gólem Tomáš Malinský. Můžeme doufat, že Slovan naváže na formu z února a března. Zápas začíná v sobotu 23. května v 18:00.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Banua
Mediální partneři
eFotbal Náš region