FC Slovan Liberec | Roman Potočný: Jsem radši, když mohu na gól přihrát
Menu Další Zavřít Zavřít
03.11.2019

Roman Potočný: Jsem radši, když mohu na gól přihrát

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Slovan zvládl jubilejní 800. ligové utkání a Příbram porazil 3:2. I když vypadá výsledek těsně, měl Liberec utkání po celou dobu pod kontrolou. Na konci obou poločasů ale vždy lacině inkasoval a o výsledek se nakonec strachoval. Petar Musa otevřel skóre utkání a vstřelil svůj šestý ligový gól, na který mu opět přihrál jeho dvorní nahrávač Roman Potočný. "Je to hodně o jeho výběru místa. Vždycky ho vidím v dobrém náběhu a snažím se mu tam přihrát," chválí svého chorvatského spoluhráče muž s třináctkou na zádech.

Potvrdili jste výhru v Mladé Boleslavi dalším vítězstvím doma proti Příbrami. Cítíte formu?

Poslední dobou se nám daří. Nesmíme hlavně usnout na vavřínech. Jsme rádi za toto vítězství. Výsledkově to možná nevypadá jednoduše, ale zápas jsme měli po celou dobu pod kontrolou.

Dostali jste se do vedení 2:0. Přišla poté lehčí ztráta koncentrace na konci prvního poločasu?

To si nemyslím. Příbram ještě více zalezla, asi aby nedostali ještě více gólů. Poté přišla zbytečná standardka, kdy byl Malča (Tomáš Malinský) sám na zadní tyči a kopl to do rohu a dostali jsme z toho gól, kdy mě přehlavičkoval Matěj Kodr. On je ještě větší chlap než já, byl v náběhu a povedlo se mu mě přehlavičkovat.

Byla tam špatná komunikace před zmiňovaným odkopem Malinského?

To si nemyslím. On říkal, že periferně viděl někoho za sebou, ale to asi viděl někoho na tribuně. (smích) Utkání jsme si jinak ale pohlídali a měli ho po celou dobu pod kontrolou.

Petar Musa se na tebe dotáhl šestým ligovým gólem. Probíhá mezi vámi nějaké hecování?

Ne, to určitě ne. U nás je jedno, kdo dává zrovna góly. Péťovi se daří a my jsme za to rádi. Je to zásluha celého týmu, že nám to teď tak šlape. Porazili jsme Boleslav, ve středu v poháru Teplice a teď Příbram.

V čem je Musa silným hráčem?

Je to dvoumetrový chlap, který je silný zády k bráně. Za poslední půl rok se hodně zlepšil. Teď navíc dostává důvěru od trenéra a daří se mu. Je to ale mladej kluk a nesmí se z toho zbláznit.

Co ho posunulo nejvíce za poslední půl rok?

Sebevědomí. Ve fotbale je nejdůležitější hlava a jemu to v ní teď šlape. Já jsem za něj rád, protože je to hodnej kluk a je jenom dobře, že mu tam ty góly padají.

Určitě je pro vás lepší, že góly dává více hráčů, že?

Ano, je to lepší. Už předtím jsem říkal trenérovi, když mi předpovídal gól, že mi je jedno, kdo ho dá. Já jsem i radši, když na gól můžu nahrát. Přihrál jsem Péťovi na gól v Boleslavi, proti Teplicím i proti Příbrami. Jsem rád, že spolupráce mezi námi funguje.

Posíláš Petarovi milimetrové přihrávky, kdy pak skóruje vlastně do prázdné brány. Trénujete tyto situace hodně?

Na tréninku máme i centry. Je to ale hodně o jeho výběru místa. Vždycky ho vidím v dobrém náběhu a snažím se mu tam přihrát. Jsem za sebe rád, že mu můžu přihrát na gól. Jak ale říkám, je úplně jedno, kdo přihraje na gól nebo ho vstřelí. Podle mě je to hlavně tím, že nám to klape v kabině mezi námi. Že z toho pak vyplave Péťa, já nebo třeba Malča, který dal dnes krásný gól, je jedno. Hlavně, že se vyhrává.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury Pepsi
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec