FC Slovan Liberec | V osmistém ligovém zápase se Slovan představí doma proti Příbrami
Menu Další Zavřít Zavřít
01.11.2019

V osmistém ligovém zápase se Slovan představí doma proti Příbrami

Šimon Knopp
Liberec - V 15. kole FORTUNA:LIGY přivítá Slovan na svém trávníku hráče z Příbrami. Pro liberecké hráče se jedná o jubilejní zápas, protože stejně jako fotbalisté pražské Sparty a Slavie odehrají v nejvyšší české soutěži jubilejní 800. zápas. Podaří se jim přidat výhru a navázat na předchozí ligový duel? Utkání se odehraje v neděli od 14:30 na stadionu U Nisy.

1. FK Příbram – 13. pozice a šňůra sedmi zápasů bez výhry

Příbram momentálně neprochází zcela jednoduchým obdobím. Tým už v minulé sezóně bojoval o setrvání v české nejvyšší soutěži, a tento rok to prozatím vypadá, že se historie bude opakovat. Týmu ze středních Čech patří v tabulce 13. pozice, v dosavadním ročníku si připsal 3 výhry, 3 remízy a 8 porážek. Ze tří bodů se svěřenci trenéra Nádvorníka radovali za výhry 3:2 proti Bohemians, 2:0 proti Budějovicím a 4:0 proti Jablonci. Ovšem v posledních kolech se trápí, fotbalisté Příbrami nevyhráli sedm kol v řadě a navíc v posledních šesti zápasech vstřelili pouze jednu branku.

Stěžejním mužem v ofenzivních statistikách je bezesporu Michal Škoda, urostlý útočník vstřelil 6 branek a po právu mu patří první příčka v počtu získaných kanadských bodů (v rámci Příbrami). Nejvíce asistencí (2) má hned trojice hráčů: Jan Rezek, Martin Zeman a Marko Alvir. Výraznou osobností v útoku je, už jednou zmiňovaný, Martin Zeman, protože dokázal vymyslet celkem 18 přihrávek do šance, o 6 více než Marko Alvir. V posledních zápasech je brankářskou jedničkou Ondřej Kočí, který vychytal 2 čistá konta, stejně jako jeho kolega Marek Boháč.

Příbram v tomto ročníku neuvidíme již ani v MOL Cupu, kde se musela rozloučit hned ve 2. kole, když nestačila na třetiligový Chlumec nad Cidlinou. V minulém ligovém kole se hráči z Příbrami představili na domácím stadionu proti Fastavu Zlín. K vidění bylo především bojovné utkání, oba brankáři nedopustili inkasování gólu a nakonec se mužstva rozloučila remízovým výsledkem 0:0.



FC Slovan Liberec – Postup v MOL Cupu a střelecká forma Musy

Slovan v posledních duelech předvádí povedené výkony. V lize si vyšlápl na třetí Boleslav a venku ji obral o všechny tři body výhrou 3:1. Velkou mírou se na výsledku podílel útočník Musa, jenž vstřelil dvě branky. Ve středu se Slovan představil i v MOL Cupu, proti neoblíbeným Teplicím využil domácí atmosféry a zvítězil 2:0. Gólový účet otevřel po centru Potočného hlavičkou Musa a v nastavení skóre ještě vylepšil Kuchta. Další výhra v českém poháru znamená, že Slovan postupuje již do čtvrtfinále této soutěže. Svého soupeře by se měl Slovan dozvědět po odehrání zbývajícího zápasu, tedy v příštích týdnech.

Slovanu se v posledních zápasech proti Příbrami daří, v domácím prostředí proti klubu ze středních Čech naposledy prohrál v sezóně 2000/2001. Navíc v posledních duelech jsme byli svědky atraktivních utkání, protože padalo hodně branek. Ve třech minulých vzájemných zápasech padlo celkem 11 branek, z nichž 9 vstřelil Liberec. V posledním utkání těchto dvou soupeřů Slovan potěšil fanoušky vysokou domácí výhrou 4:0 . Tehdy se trefili Matěj Hybš, Jakub Pešek, Oscar Murphey Dorley a Libor Kozák.

Individuální statistiky Slovanu se od posledního zápasu trochu pozměnily. Nejlepším střelcem je stále Roman Potočný (6), ovšem na záda mu "dýchá" mladý útočník Petar Musa, který má na kontě již 5 tref. Co se týče počtu asistencí, o první příčku se dělí: Alexandru Baluta, Tomáš Malinský a Aleš Nešický, všichni nasbírali po dvou. Přihrávek do šancí má nejvíce Roman Potočný (12) a Filip Nguyen v této ligové sezóně zatím nechyběl ani minutu a udržel jedno čisté konto.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport Pulsklima
Mediální partneři
Rádio Impuls rtm plus