FC Slovan Liberec | Slovan načne poslední kvartet duelů, v sobotu se představí v Ďolíčku
Menu Další Zavřít Zavřít
07.05.2021

Slovan načne poslední kvartet duelů, v sobotu se představí v Ďolíčku

Redakce
Liberec – Poslední kvartet zápasů do konce ligy! Slovan vyjede v rámci 31. kola FORTUNA:LIGY do Ďolíčku, kde narazí na Bohemians 1905. Úvodní měření sil skončilo remízou 1:1, nyní se počítá každý bod, který může hrát klíčovou roli v bitvě o evropské poháry. Duel začíná v sobotu od 19:30.

Bohemians Praha 1905 – Klidné vody středu

Bohemians zakončí sezonu v klidném středu tabulky. Na pohárové příčky mají Pražané manko 14 bodů, hned 19 bodů jsou zase od sestupového pásma. Svěřenci kouče Luďka Klusáčka ovšem drží impozantní bilanci, když už od 21. února neprohráli. Ve všech deseti duech pokaždé získali minimálně bod.

Výhry zapsali nad Karvinou, Pardubicemi a Příbramí, remizovali s Českými Budějovicemi, Zlínem, Teplicemi, Jabloncem, Baníkem, Slavií a naposledy i s Opavou. Na domácí půdě Klokani prohráli v sezoně pouze dvakrát, šestkrát slavili výhru a sedmkrát remízu. Slovanu se zároveň naposledy v Ďolíčku podařilo vyhrát 2. dubna 2016, kdy o vítězství rozhodl jedinou brankou střetnutí Isaac Sackey.

Z hlediska historické bilance je úspěšnější naše mužstvo, které vyhrálo 19 zápasů z 37 celkových. Osmkrát slavili Bohemians a desetkrát zápas skončil remízou. Nejčastějším výsledkem vzájemných měření sil se stala těsná výhra jednoho z celků poměrem 1:0, nejvíce branek padlo v duelu sezony 1994/95, Slovan tehdy slavil vítězství 4:3.

Nejúspěšnějšími střelci nadcházejícího soupeře jsou v aktuální sezoně útočníci Matěj Pulkrab a David Puskáč, oba se trefili čtyřikrát. Nejvíc asistencí má Antonín Vaníček s šesti gólovými pasy, mezi tyčemi nejčastěji stojí Patrik Le Giang, jenž odchytal 25 utkání a udržel deset čistých kont.

FC Slovan Liberec – Naděje na poháry žije

Naše mužstvo bralo v posledních třech zápasech sedm bodů, naposledy proti pražské Spartě ovšem rovněž sahalo po výhře. Jakub Pešek mohl skvělý týmový výkon vyšperkovat hattrickem, svůj únik ale napotřetí neproměnil a hosté pak dokázali dvěma slepenými brankami vyrovnat. I tak remíza 2:2 udržela Slovan v boji pohárové příčky.

Situace vypadá následovně. Parta Pavla Hoftycha se nachází na šestém místě a má odehranou rovnou třicítku duelů, páté místo drží Plzeň, která získala o bod víc a má o jeden zápas v podobě dohrávky se Spartou méně, čtvrtou příčku drží Slovácko s 53 body a stejným počtem odehraných kol jako Slovan. Do předkol evropských pohárů postupují první čtyři týmy tabulky, pokud vyhraje MOL Cup Slavia, případně Plzeň, která zároveň musí skončit na prvních čtyřech místech tabulky, postoupí do kvalifikace nové Evropské konferenční ligy i pátý tým FORTUNA:LIGY.

První vzájemný duel s Bohemians skončil na podzim U Nisy remízou 1:1. Trefili se Jhon Mosquera a Matěj Pulkrab. Slovan do utkání vstoupí se sérií tří duelů bez porážky, když kromě výsledku 2:2 se Spartou porazil Opavu 2:0 a Mladou Boleslav 1:0. O víkendu nebude moct nastoupit Michal Sadílek, který naposledy obdržel osmou žlutou kartu.

Zápas na stadionu v Praze-Vršovicích začne v sobotu v 19:30. Vstup bude umožněn pouze omezenému počtu domácích fanoušků, určitě ale držte našim klukům palce!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Centrum Babylon
Mediální partneři
Náš region Beat radio