FC Slovan Liberec | Za první dva góly jsem moc rád, říká po zápase s Pardubicemi Hlavatý
Menu Další Zavřít Zavřít
18.08.2024

Za první dva góly jsem moc rád, říká po zápase s Pardubicemi Hlavatý

Adam Žatečka
Liberec - Slovan si v 5. kole Chance Ligy poradil s Pardubicemi. V základní sestavě opět nastoupil ex-pardubický Michal Hlavatý. Ke svým dosavadním dvěma asistencím si dokázal připsat i dva góly. Po zápase novinářům prozradil nejen to, že myslel i na hattrick. Celý rozhovor si můžete přečíst níže.

Jak bys zhodnotil zápas?

Hodnotí se to krásně. Vypadá to jako hladké vítězství, ale po tom dešti byl terén složitější a tak se to nerodilo úplně jednoduše. Naštěstí to otevřel Frýďas (Christian Frýdek) tím prvním gólem. Poté jsme měli spoustu dalších příležitostí, padly další góly a ten třetí nás uklidnil už úplně. Chvíli to bylo zase hektické, nahoru dolů, což si musíme ještě pohlídat.

Jak chutnají dva góly a vítězství do týmu, kde jsi toho tolik zažil?

Chutnají sladce, jsou to první dvě branky ve Slovanu. Jsem za ně rád, ale k Pardubicím jsem si vytvořil silné pouto, takže kdyby byly do sítě někoho jiného, byly by ještě sladší. Z respektu k Pardubicím jsem neslavil, ale branky mi udělaly radost. Pomohly týmu k vítězství a i lidem, kteří byli fantastičtí. Jsme rádi, že jsme jim udělali radost.

Měl jsi před zápasem zvýšenou motivaci?

Nějaké špičkování proběhlo, ale snažil jsem se to nevnímat. Normálně jsem komunikativní s týmem, ve kterém jsem hrál, ale teď jsem se snažil s nikým moc nekomunikovat a plně se soustředit na nás. Asi se to vyplatilo.

Myslel jsi na hattrick?

Myslel, ale ta červená karta to trochu zkomplikovala. Nějaké situace tam pak byly, šel bych si za tím, ale vyhrálo se, takže to mrzet nemusí.

Máš zatím bilanci 2+2, ale trenér mluvil o tom, že s tvým výkonem v zápase s Teplicemi tolik spokojený nebyl. Vnímáš to stejně?

Ano, minule nám ten zápas nevyšel. Že to nevyjde technicky, je jedna věc, ale celkově to mělo být lepší. Bylo to špatné, technické nedostatky se občas můžou stát, nikdo není neomylný. Když se nedaří, je potřeba hrát jednodušeji, to v sobě úplně nemám, pořád hraji jako blázen a trenér mi to trochu vyčítá. V tomto musíme být soustředěnější.

Trenér Saňák říkal, že se tě snažili více pokrýt v mezihře. Cítíš na sobě, že na tebe soupeři hrají více osobně?

Vnímám to už od minulé sezóny, těch osobních bránění je více, než bývávalo v minulosti. Bavili jsme se o tom s trenérem, že je potřeba si na to zvyknout a nebýt z toho frustrovaný. Vzít to tak, že člověk odkrývá prostor ostatním, není to o tom, aby zářil zrovna on, ale aby co nejvíce pomohl týmu. Vnímám, že se soupeři na menší a kreativnější hráče připravují asi více a snaží se je co nejvíce eliminovat. To k fotbalu patří.

Neříkal sis před zápasem, že to tam dnes padne?

Věřil jsem tomu, ale když si si vezmu svoje střely v Teplicích…to byla obrovská hrůza. Obecně se jako tým málo pokoušíme o střelbu. Když si vezmu například Frýďase (Christiana Frýdka), jak to tam dnes vzal, to je jeho doména a otevřel nám tím zápas. Měli bychom víc střílet, ale hlavně efektivněji.

Začátek zápasu nebyl v ideálních podmínkách, jak se na tom hrálo?

Viditelnost byla horší, na hřišti byla místa, kde se držela voda a míč se tam zastavoval. Bylo to komplikovanější, slyšel jsem, že rozhodčí přemýšleli nad tím, že by se zápas přerušil. Nakonec měli informaci, že se ta průtrž zastaví. Hřiště pak bylo perfektní, pro náš fotbal je důležité, aby míč jezdil po trávníku. Takže až na prvních 10-15 minut bylo hřiště skvělé.

Jak jsi viděl souboj Ghaliho s Kalabiškou?

Ze hřiště si vybavuji, že to bylo nevinné, ani jsem nevěděl, co se řeší. Když jsem se pak bavil s doktorským týmem Pardubic, tak říkali, že mu tam asi křuplo a mají podezření na zlomeninu. Ať už s tím má cokoliv, přeji mu brzké uzdravení, ať to není nic vážného.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Mattoni Databox
Mediální partneři
Rádio Impuls Radio Blaník Liberec