FC Slovan Liberec | Za výhru jsme moc rádi a ceníme si jí, říká Bačkovský
Menu Další Zavřít Zavřít
05.11.2023

Za výhru jsme moc rádi a ceníme si jí, říká Bačkovský

Adam Žatečka
Liberec - Další výhra a další čisté konto. I přes ubojovaný výkon si Slovan s Hugem Janem Bačkovským v brance připsal další tři body do tabulky. „Zápas byl tokový zvláštní,“ říkal liberecký brankář na tiskové konferenci. Zbytek dotazů a odpovědí na ně, si můžete přečíst níže.

Jak bys zhodnotil utkání?

Po zápasech se silnějšími soupeři, kdy jsme odehráli dobrá utkání, jsme na to chtěli navázat proti týmu, který je tabulkově pod námi. Takže jsme byli v roli favorita a chtěli jsme to potvrdit. Jsme nesmírně šťastní, že se nám to povedlo. Ten zápas byl takový zvláštní. Hráči Dynama byli v první půli skvělí na balónu, ale nevytvářeli si žádné šance. My jsme tam něco málo měli a ve druhé půli jsme dali gól a nějak to uhráli. Po těch třech předešlých zápasech, kdy jsme si ukázali, že umíme hrát, pro nás byla výzva to zvládnout. Jsme moc rádi za ten výsledek a vážíme si ho.

Od koho hrozilo největší nebezpečí?

Pro mě byl ten zápas velmi zvláštní. Oni drželi balón, ale nic se nedělo a bylo těžké se soustředit. Vůbec jsem se necítil být v zápase. Pak dali ten gól z ofsajdu, což jsme byli rádi, protože do té doby nic neměli. Celkem jsem si oddychl, když odpískali ofsajd. Byl jsem hodně nahoře, takže bych cítil vinu na sobě. Ve druhé půli už toho bylo více, to pro mě bylo lepší. Napozoroval jsem si je, věděl jsem, že střílí za vápnem, takže jsem se na to připravoval. Ale víceméně toho moc neměli, dobře jsme bránili. Na konci měli hodně závarů, ale musím pochválit například Dominika Preislera, když dohrál ten souboj, jak se pak srazili hlavami.

Kolik času věnuješ studováním soupeře?

Videotechnik nám pošle standardky a penalty. Teď to nebylo ideální, protože všechny penalty kopali hráči, co už tam nejsou. Vždy se kouknu na pár sestřihů z posledních pěti zápasů a z toho si udělám nějaký obrázek, hráče už mám taky i navnímané a trochu je znám. Je to vždycky asi na 20 minut.

Jak si vážíš dalšího čistého konta?

Vážím si toho moc. S Plzní to bylo taky cenné, ale vedli jsme 3:0, takže to k tomu směřovalo. Ale teď to bylo otevřené do poslední chvíle. Dostat v závěru na 1:1 a mít jen jeden bod, by pro nás bylo o dost horší, než uhrát to na 1:0 a mít všechny tři. Vydřené zápasy, které se vyhrají o gól, jsou nejcennější.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera SMC
Mediální partneři
Hattrick rtm plus