FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Plzeň 0:2
Menu Další Zavřít Zavřít
19.05.2019

Slovan padl po gólech Hořavy a Hrošovského proti plzeňské Viktorce 0:2

Tomáš Brhel
Liberec - Hráči Slovanu nastoupili v neděli odpoledne k poslednímu domácímu utkání ve skupině o titul. Tentokrát hostili plzeňskou Viktorku, která by v případě jakéhokoliv zaváhání definitivně ztratila šanci na titul. Modrobílí měli zejména v prvním poločase více ze hry a hodně šancí, nicméně Viktorka byla efektivnější. Po osmi minutách ji poslal do vedení střelou z dálky Hořava, pojistku přidal v závěru z penalty Hrošovský.
N4, neděle 19.5.2019, 15:00, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
0:2
(0:1)
FC Viktoria PlzeňFC Viktoria Plzeň
FC Slovan Liberec: Nguyen - Fukala, Kacharaba, Mara, Hybš - Breite, Dorley - Potočný (70. Micovčák), Sýkora, Pešek (46. Koscelník) - Musa (64. Pázler)
FC Viktoria Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Limberský (55. Pačinda) - Hořava, Hrošovský - Kopic (80. Petržela), Kayamba, Kovařík - Beauguel (72. Chorý)

Branky: 8. Hořava, 89. Hrošovský

Žluté karty: 53. Pernica, 56. Kopic, 59. Musa, 68. Řezník, 72. Hořava, 89. Chorý

Rozhodčí:Franěk - Kříž, Kotalík


Diváci: 4488

Reportáž

Domácí Slovan začal aktivně, s balónem na kopačkách, v šesté minutě se dostal k hlavičce Petar Musa po centru Matěje Hybše, jeho projektil ovšem bránu Aleše Hrušky o pár desítek centimetrů minul. Již o dvě minuty později se své první šance dočkala i Viktorka a hned se jí podařilo skórovat. Z hranice velkého vápna se technickou střelou prosadil Tomáš Hořava.

Prostřední pasáž první půle se nesla ve vlažnějším tempu, ani jeden z týmů se nikam nehrnul, modrobílým se nedařilo prokombinovat přes střed hřiště a Plzeň kontrolovala vedení. Nepříznivý vývoj zápasu se pokusil zvrátit v sedmadvacáté minutě Radim Breite, jeho projektil z uctivé vzdálenosti letěl pouze doprostřed brány, kde stál připravený Hruška. A když se neujala ani další nebezpečná hlavička Musy z dobré pozice po centru Potočného, byl stav po půl hodině hry stále 0:1.

A do třetice se dostal Musa k nebezpečné hlavičce, když po autu z levé strany zapomněli hráči Viktorky na Oscara, který měl čas si míč zpracovat a nacentrovat, razantní pokus našeho útočníka jen o pár centimetrů minul branku. Hruška by jinak neměl nárok střelu chytit. Slovan dominoval závěru poločasu. Další dalekonosnou ránou se prezentoval Kamso Mara, Hruška ovšem předvedl skvělý zákrok, když střelu tygřím skokem vyboxoval do bezpečí.

Aktivněji jsme vstoupili i do poločasu druhého, nicméně v úvodních deseti minutách žádná vyložená šance nepřišla, modrobílí však měli slušné náznaky. Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky byl sice chudší na šance, nikoliv však na fauly. Rozhodčí Pavel Franěk tak rozdal v rozmezí patnácti minut hned tři žluté karty.

Do solidní příležitosti se dostal po efektivní kombinaci z levé strany střídající Jan Pázler, jeho střela z úhlu z hranice malého vápna k Hruškovi ale neprošla.Po velmi podobné akci čtvrt hodiny před koncem zakončoval tentokrát střídající Erik Micovčák, jeho dotek navíc při zpracování dal ovšem obráncům Viktorky potřebný čas na to, aby ho dostoupili, a střelu tak dokázali zblokovat. Pomalý míč pak dokázal Hruška bez problémů zkrotit.

Liberečtí se snažili v závěru zápasu alespoň vyrovnat, plzeňská defenzíva ale byla hodně kompaktní a moc šancí našim hráčům nedávala. Modrobílí byli nuceni otevřít hru a více riskovat. To se jim stalo osudným v devětaosmdesáté minutě, když po jednom z brejků zatahal za záchrannou brzdu Oscar a Viktorka kopala pokutový kop. K němu se postavil Patrik Hrošovský a s ledovým klidem proměnil. Plzeňští si tak po výhře 2:0 odvezli ze severu Čech všechny tři body.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Vrba (FC Viktoria Plzeň): Ceníme si každého vítězství. Jsme rádi, že se nám to povedlo i tady, protože to nebylo nic jednoduchého a nemám žádný důvod být zklamaný. V této sezóně jsme uhráli obrovský počet bodů, takže já hodnotím tuto sezónu jak úspěšnou. Slavie byla letos výjimečně dobrá a vůbec neztrácela body, titul jí právem patři. My se pokusíme udělat maximum, abychom příští rok slavili titul my. Do zápasu jsme vstoupili dobře, v závěrečných dvaceti minutých převzal aktivitu Slovan, nicméně naše obrana byla v tomto zápase dobře organizovaná. V druhém poločase jsme se zaměřovali na brejky, ze kterých jsme se snažili rozhodnout, což se nám nakonec i podařilo.

Zsolt Hornyák (FC Slovan Liberec): Do těžkého zápasu jsme vstoupili velmi průměrně, bázlivě. Po hrubé chybě jsme inkasovali. Nemůžeme si dovolit mít takovéhle výpady, jako v úvodních patnácti minutách tohoto zápasu. Hodně našich hráčů předvedlo podprůměrné individuální výkony. Chyběl nám také pohyb po krajích. Také jsme nebyli dostatečně efektivní, k tomu je ale také potřeba mít potřebnou kvalitu. Potřebujeme více rozdílových hráčů. Chyběl nám Kozák a v tomto zápase bylo jasně vidět, v čem je pro náš tým tak důležitý. Vyzdvihl bych výkon Kamsa Mary a Michala Fukaly.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Aura Medical
Mediální partneři
rtm plus Hattrick