FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slavia - FCSL 3:1
Menu Další Zavřít Zavřít
před 3 dny

Sympatický výkon žen na body nestačil, se Slavií prohrály 1:3

Šimon Knopp
Liberec/Praha - V dohrávce čtvrtého kola nastoupily liberecké hráčky k venkovnímu utkání proti Slavii. S favoritem nepodaly špatný výkon, ale na body nedosáhly. Pražanky se dostaly po prvním poločasu do dvoubrankového vedení, a to si dokázaly pohlídat. Nic na tom nezměnil ani gól v podání Denisy Tenkrátové, která pouze snižovala na konečných 1:3.
Dohrávka, sobota 19.10.2024, 14:00
SK Slavia Praha SK Slavia Praha
3:1
(2:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
SK Slavia Praha: Votíková - Annest (46. Šlajsová), Bendová (C), Křivská (59. Růžičková), Mclaughlin, Morávková (59. Divišová), Polcarová, Stanović (59. Krejčiříková), Šurnovská (76. Žufánková), Svitková, Veselá
FC Slovan Liberec: Fuchsová - Vargová, Sováková, Dlasková (C), Černá (83. Brázdová), Tenkrátová, Kantarská (62. Skálová), Šušolová, Surová (74. Dinh Thanhová), Šubrtová (74. Goretkiová), Buryánová (62. Harvilová)
Branky: 31. McLaughlin, 38. Stanović, 72. Šurnovská (penalta) - 78. Tenkrátová

Žluté karty: 63. Šurnovská, 89. Veselá, 90. Svitková - 24. Černá, 68. Šušolová, 71. Dlasková

Rozhodčí: T. Strejcová – N. Šafránková, M. Hausnerová


Diváci: 300

Reportáž

Liberecké fotbalistky se od úvodního hvizdu soustředily na poctivou obranu a dařilo se jim většinu útoků Slavie zastavovat již ve středu hřiště. V 19. minutě zahrozily domácí hráčky po rohovém kopu, v nepřehledné situaci dokonce zazvonila tyč brankářky Fuchsové. O pár sekund později přišla nepříjemná tečovaná střela, ale i s tou si liberecká brankářka poradila a pokračovalo se za nerozhodného stavu. Ve 22. minutě se do skvělého brejku dostala Dlasková společně se Šubrtovou. Jednu chvíli se zdálo, že dokonce postupují dvě na jednu bránící hráčku, ale bohužel branka z toho nepadla. Dlasková vzala situaci na sebe a její zakončení skončilo pouze na boční síti.

Svěřenkyně trenéra Kaisera pokračovaly v aktivitě a byla z toho další šance. Vargová se nerozpakovala a ze střední vzdálenosti napřáhla k velmi zajímavé střele, její pokus proletěl pouze pár centimetrů nad břevnem. Ve 31. minutě utekla liberecké obraně Morávková a hnala se úplně sama na Fuchsovou. Brankářka Slovanu předvedla skvělý zákrok a vyrazila balón na roh. Avšak po další akci Slavie již musela lovit míč ze sítě. Molly Mclaughlin nejprve trefila hlavičkou břevno, ale poté se znovu dostala k balónu a prostřelila vše, co jí stálo v cestě, 1:0. O chvíli později bylo skóre již o dvě branky, prosadila se Nadja Stanović.

Do druhého poločasu vstoupily Slovaňačky aktivně. Buryánová se v dobré pozici pokusila o hlavičku, ale těsně minula branku. I nadále byl viděn od libereckých fotbalistek sympatický výkon, ale byla to znovu Slavia, která se radovala z branky. Dlasková si počínala ve vápně nedovoleně a faulovala soupeřku. Hlavní sudí neváhala a ukázala na pokutový kop. Ten si na starost vzala Martina Šurnovská a s přehledem ho proměnila, 3:0. O šest minut později se podařilo přeci jen libereckým fotbalistkám snížit. Hlavičkou po rohovém kopu se prosadila Denisa Tenkrátová, 3:1.

Šanci na zdramatizování duelu měla v samotném závěru Skálová. Po aktivním presinku dostala se spoluhráčkami pod tlak Votíkovou a získala balón na malém vápně. Následně se snažila rychle vystřelit a skórovat, ale v dobré příležitosti branku netrefila. Další gólová akce k vidění v zápase nebyla a Slavia se mohla radovat z výhry 3:1. Příští zápas bude čekat na svěřenkyně trenéra Kaisera až 3. listopadu, protože po dohrávce čtvrtého kola bude následovat reprezentační přestávka.

Ohlasy trenérů

Jiří Kaiser (hlavní trenér FC Slovan Liberec ženy): „Utkání pro nás nedopadlo výsledkově. Na druhou stranu musím děvčata pochválit za předvedený výkon a za to, jak jsme se prezentovali. Chtěli jsme hrát aktivně a se soupeřem se konfrontovat v otevřeném utkání, což se nám podařilo. Myslím si, že výkon z naší strany byl velmi dobrý. Mrzí mě jen, především kvůli děvčatům, že nebyl korunován bodovým ziskem. Slavia ukázala v určitých aspektech utkání zkušenost a proměnila svoje šance. My jsme, hlavně v první půli, naše šance nevyužili. Nakonec utkání došlo až do vedení domácích 3:0. Nám se podařilo snížit po rohovém kopu a následně jsme měli po presinku i další možnost... Každopádně jsme si ověřili, že i s takovýmto soupeřem, který má složený kádr na úrovni Ligy mistryň, jsme byli schopni se konfrontovat. Zápas byl až do konce vlastně nerozhodnutý. Doufám, že podobným výkonem se budeme prezentovat i v dalším utkání.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
Rádio Impuls Geoprint
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec