FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Most - Souš - Slovan B 1:2
Menu Další Zavřít Zavřít
28.08.2024

B-tým bere třetí výhru ze čtyř zápasů, porazil Baník Most-Souš

Redakce
Most-Souš/Liberec – Béčko bere další tři body! Výběr trenéra Jakuba Haranta, tentokrát posílen o osm hráčů z áčka, skolil Baník Most-Souš 2:1. Těsný zápas nakonec rozhodly branky Lukáše Letenaye a Benjamina Nyarka
17.kolo, středa 28.8.2024, 18:00
FK Baník Most - Souš FK Baník Most - Souš
1:2
(0:2)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Baník Most - Souš: Patka – Foungala, Novák, Novotný, Novický (80. Rjaska), Petr, Šimeček, Petržílka (85. Cibulka), Damašek (46. Radba), Pátek, Procházka
FC Slovan Liberec B: Krajčírik – Mikula, Kuľha, Ogboi – Michal, Zyba (83. Kočka), Eneme (63. Plot), Preisler – Nyarko (63. Hadaščok), Letenay, Dulay (63. Lupoměský)
Branky: 54. Novotný – 11. Letenay, 24. Nyarko. Rozhodčí: Fencl – Šiška, Šlajs. ŽK: 69. Šimeček, 88. Foungala – 71. Plot, 84. Krajčírik, 90. Hadaščok. Diváci: 225.

Reportáž

Béčko Slovanu pokračuje v náročném anglickém týdnu. V neděli zvládlo domácí duel s Kolínem, ve středu narazilo na Baník Most-Souš. Do atraktivní předehrávky 17. kola naskočilo hned osm hráčů z A-týmu.

Dva z nich se prosadili už v prvním poločase. Po jedenácti minutách hry skóroval Lukáš Letenay a po pětadvaceti minutách zvýšil vedení modrobílých Benjamin Nyarko. Postupem času ale převzal iniciativu soupeř a vydoloval snížení zásluhou Jindřicha Novotného.

Pak zasáhl realizační tým Slovanu a naplánoval trojité střídání. Naše mužstvo uhájilo těsnou výhru 2:1 a pokračuje ve skvělém startu sezony. Aktuálně má deset bodů z úvodních čtyř duelů a figuruje druhém místě tabulky, o skóre za Ústím nad Labem.

Další duel čeká B-tým už o víkendu na domácí půdě proti rezervě Jablonce (neděle v 10:15, Městský stadion).

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Posíleni o osm hráčů z A-týmu jsme vstoupili do zápasu dobře. Celá první půle měla dobré tempo. Aktivitu jsme korunovali dvěma góly, bohužel se nám nepodařil opět začátek druhé půle, patnáct minut jsme se opravdu trápili. Soupeř vstřelil branku na 1:2 a měl další šance. Do utkání jsme se zpátky vrátili trojitým střídáním a utkání jsme dovedli do vítězného konce.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Liberec
Mediální partneři
Rengl Radio Blaník Liberec