FC Slovan Liberec | Asi můžeme být rádi i za bod, říká zklamaný Prebsl po zápase se Zlínem
Menu Další Zavřít Zavřít
12.08.2023

Asi můžeme být rádi i za bod, říká zklamaný Prebsl po zápase se Zlínem

Martin Soukup
Zlín/Liberec - Slovan opět bodově ztratil, tentokrát ve Zlíně. Na pozápasovou tiskovou konferenci přišel Filip Prebsl, který nastoupil do základní sestavy místo zraněného Dominika Plechatého. Ten si v zápase s Bohemians přetrhl zkřížený vaz v koleni. “Mohli jsme mít i více bodů,” uvědomuje si liberecký obránce.

Jak hodnotíš dnešní zápas?

Myslím si, že jsme chytli dobře začátek, prvních patnáct minut jsme drželi míč a nedostávali jsme se moc pod tlak. Soupeř neměl žádné šance. Ovšem poté, co jsme dali gól, tak nás soupeř zatlačil. Nevyhrávali jsme souboje, ztráceli míče a nedostávali jsme se do hry. Z toho plynul jejich tlak a nato jsme dostali ve 35. minutě gól z rohu. Vzápětí jsme začali zase hrát. Do druhého poločasu jsme vstoupili také dobře, i když to bylo takové nahoru dolů a šance byly na obou stranách. Asi můžeme být rádi i za bod. Přijeli jsme sem sice pro tři, ale i vzhledem k tomu počasí to byl velice náročný zápas.

Jak ses cítil v závěru zápasu, kdy to vypadalo, že možná přijdete o všechny body?

Samozřejmě se mi ulevilo, když jsem to viděl i potom na videu, že to byl ofsajd. Opět jsme se ale nechali zbytečně zatlačit. Přišel tam dobrý centr od soupeře a neubránili jsme hráče. Naštěstí jsme zůstali vysoko a nechali jsme hráče v ofsajdu.

Jak hodnotíš vstup do sezony? Asi ne zrovna povedeně po těch ztracených bodech ze závěrů zápasů, že..

V kabině jsme o tom mluvili často, že ty závěry musí být lepší. Dnes se to málem také stalo. Vstup do sezony hodnotím zbytečnými ztrátami v závěrech utkání. Mohli jsme mít více bodů a mohli jsme být i klidnější.

Jak ses cítil ty osobně v základní sestavě?

Skočil jsem do základní sestavy po třech zápasech, ale s většinou kluků se znám už z minulé sezony, takže jsme celkem sehraní. Za mě v pohodě, cítil jsem se dobře.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Železářství Letná
Mediální partneři
Beat radio Liberecká drbna