FC Slovan Liberec | Slovan čeká daleká cesta, v sobotu změří síly se Zlínem
Menu Další Zavřít Zavřít
10.08.2023

Slovan čeká daleká cesta, v sobotu změří síly se Zlínem

Šimon Knopp
Liberec - Ve čtvrtém kole české nejvyšší soutěže se liberečtí fotbalisté vydají do Zlína, kde se utkají se svěřenci Pavla Vrby. Zatímco Zlín se bude snažit doma připsat první body sezony, Slovan bude chtít odčinit ztracené body v posledních dvou duelech. Zápas je naplánován na sobotu od 15 hodin.

FC Zlín - Zkušený trenér i boj o udržení?

Zlínští fotbalisté se v minulé sezoně nevyhnuli baráži a svoje setrvání v české nejvyšší soutěži museli potvrdit až ve dvojzápase proti Vyškovu (1:0, 0:0). Bohužel Ševcům se nepovedl ani letošní vstup do soutěže, protože v úvodních třech duelech ani jednou nebodovali. Nejprve prohráli s nováčkem Karvinou vysoko 1:4 a následně podlehli vždy o jednu branku proti silným soupeřům. Se Spartou hrál Zlín 0:1 a se Slavií 1:2.

„Věděli jsme, že máme těžký los, který pro nás není úplně optimální. Narazili jsme na Spartu a Slavii. Za sebou tak máme dva nejsilnější soupeře, hlavní kandidáty na titul. Až teď se utkáme s mužstvy naší úrovně, se kterými bychom hlavně v domácím prostředí měli sbírat body. Před námi jsou zápasy pravdy. Teď se ukáže, na co mužstvo má. Pokud se chceme odpoutat od posledního místa, musíme je zvládnout,“ říká trenér Pavel Vrba.

Ovšem předsezónní příprava Zlína by se dala označit za úspěšnou. V pěti přípravných utkáních totiž tým ze Zlínského kraje ani jednou neprohrál, i když je pravdou, že nastupoval spíše proti papírově slabším soupeřům. Dokázal porazit Třinec (2:0), Prostějov (2:1) i Líšeň (4:2). Dále remizoval s Opavou (0:0) a Žilinou (2:2).

Po minulé sezoně skončilo ve Zlíně několik zkušených hráčů. Jmenovitě Václav Procházka, Martin Fillo, Marek Hlinka a Libor Kozák. Do Bohemians odešel Robert Hrubý a ve Zlíně nepokračují ani útočníci Filip Balaj a Jan Silný. Novými akvizicemi se stali obránci Tomáš Čelůstka (z kyperské Karmiotissy) a Jakub Černín (z Líšně). Přišli rovněž útočníci Filip Žák (z Teplic) a El Hadji Latyr Ndiaye (ze senegalského týmu Douanes).

FC Slovan Liberec - ztráta bodů v posledních minutách

Poslední dvě utkání Slovanu se nesla ve znamení pozdních branek. Bohužel, v obou případech, to pro liberecké fotbalisty znamenalo ztrátu. V zápase v Mladé Boleslavi vedli svěřenci trenéra Kozla dokonce o dvě branky, ale po gólu Pulkraba v 78. minutě a trefě Suchého dvě minuty před koncem základní hrací doby se body rovnoměrně dělily mezi oba celky.

V posledním zápase Slovan nastoupil v domácím prostředí proti Bohemians. Ve druhé půli měl k dispozici penaltu, ale nedokázal ji proměnit a následně byl v nastaveném čase potrestán, když se trefil Matyáš Kozák. Pro situaci v tabulce to znamená, že Liberec má na kontě celkem čtyři body a patří mu osmá příčka se skóre 5:4.

Při posledním vzájemném střetnutí Zlína a Liberce si lépe vedl náš celek, který doma zvítězil 2:1. Tehdy se z penalty trefil Imad Rondić a druhou branku přidal Victor Olatunji. Zlín dokázal pouze snížit, a to díky gólu v nastavení. Hlavičkou po rohu se prosadil Martin Cedidla.

Co očekává od Zlína Josef Petřík? „Zlín má zatím nula bodů, ale měl poměrně těžký los. Utkal se se Slavií a se Spartou, se kterou prohrál 0:1 z penalty. Očekáváme velice těžký zápas. Domácí jsou již pod tlakem a potřebují bodovat. My samozřejmě po nevydařeném konci s Bohemkou také budeme chtít získat body,“ říká asistent trenéra. Na otázku, zda-li bude potřeba si dávat pozor na některé z hráčů dodává: „Určitě tam jsou zajímaví hráči, zejména mladí uprostřed zálohy, Tkáč se Slončíkem. Ale i Žák vepředu je velice pohyblivý a nebezpečný. Křídla jsou zkušená, dá se říct, takže v ofenzivě sílu mají. V defenzivě je Simerský, který to diriguje a v poslední době má obrovskou formu. Dále brankář Dostál... Zlín určitě nemá špatné mužstvo.“

Již teď je jasné, že do sobotního duelu nezasáhne Denis Višinský (zlomenina prstu na noze), ani Dominik Plechatý, který si v posledním zápase přetrhl vaz v koleni a čeká ho několikaměsíční rekonvalescence. „Je to fakt, musíme se s tím vypořádat. Jsou tady jiní hráči... Naskočí místo něho jiný fotbalista a věříme, že to zvládne,“ komentuje nepříjemnou situaci v obraně Josef Petřík.

Zápas proti Zlínu je v plánu v sobotu od 15 hodin. V případě, že nebudete moci podpořit naše fotbalisty přímo na stadionu Letná ve Zlíně, můžete sledovat aktualizovanou reportáž na našich stránkách.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan zápas proti Zlínu zvládne? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Rádio Impuls Náš region