FC Slovan Liberec | B-tým vyhlíží novou sezonu: Cíl je stále stejný, ví trenér Jakub Harant
Menu Další Zavřít Zavřít
10.07.2024

B-tým vyhlíží novou sezonu: Cíl je stále stejný, ví trenér Jakub Harant

Redakce
Liberec – Úspěšný návrat do třetí nejvyšší soutěže. Taková byla minulá sezona B-týmu Slovanu, který po postupu z Divize finišoval v ČFL na pohodlné osmé příčce. „Hráči k zápasům přistupovali dobře, herně i výsledkově jsme je zvládli,“ těšilo trenéra Jakuba Haranta. Jaká vypadá příprava na ročník 2024/25?

Sezona béčku odstartuje už 11. srpna, kdy na domácí půdě vyzve Chlumec nad Cidlinou. Ve druhém kole naše mužstvo zamíří do Živanic, pak dojde na souboj s Kolínem. Skupina B ČFL má nově sedmnáct družstev, sestupují dva a jeden celek postupuje do druhé nejvyšší soutěže.

Pojďme se nejdříve ohlédnout za uplynulým ročníkem. Jak jste ho viděl?
Sezonu jsem vnímal pozitivně. Před jejím začátkem hodně hráčů přešlo do B-týmu z končícího dorostu, který postoupil do dorostenecké nejvyšší soutěže. Kluci si s přechodem poradili velmi slušně. Hodně nám pomohli hráči, kteří v béčku měli delší praxi a pomáhali jsme si samozřejmě také kluky z A-týmu. Herně jsme zápasy zvládali a poměrně dobře i z pohledu výsledků, takže převládá spokojenost, že jsme se nemuseli trápit bojem o záchranu.

Osmé místo bylo možná nakonec trochu nadplán, že? Stanovili jste si nějaké interní cíle?
V rámci umístění v soutěži jsme si je přímo nedávali. Cíl B-týmu byl a je pořád stejný. Klíčové je zejména individuálně zlepšovat hráče a ideálně je připravovat pro posun do A-týmu.

Byla každopádně sezona vydařená i výkony?
Většinou jsme z nich měli radost. Doufáme, že na ně navážeme i v další sezoně.

V čem ušel tým největší kus cesty?
Nejvíc se to projevilo asi na sebevědomí kluků. Ze začátku soutěže jsme měli poměrně těžký los, stály proti nám zkušené týmy hrající třetí ligu v nezměněném kádru dlouhé roky. Hráči se snažili, ale výsledkově jsme nebyli úspěšní. S postupem času a lepšící se hrou i výsledky si tým začal více věřit, což se projevilo už v závěru podzimu a hlavně na jaře. V principech hry jsme byli pevnější.

Kromě béčka jste působil také jako asistent trenéra v A-týmu. Osvědčila se tato dvojrole?
Ano, myslím, že to fungovalo dobře. Zejména nám to pomohlo v propojení tréninkových a herních principů.

Jak vypadá plán přípravy na nadcházející období?
Začali jsme trénovat první červencový týden, čeká nás měsíc a půl do startu soutěže. Budeme trénovat v Liberci s jedinou přestávkou, kdy vyjedeme na tři dny na teambuildingový prodloužený víkend. Jelikož v týmu opět dochází k hodně změnám – odchodům řady hráčů a příchodům zejména kluků z končící U19, tak opět tvoříme prakticky nový tým. Minulý rok se nám vyplatilo, aby kluci strávili alespoň pár dní pohromadě. Zkusíme tedy krátké soustředění zopakovat. Klasicky v letní přípravě absolvujeme také přátelské zápasy. A 11. srpna pro nás odstartuje soutěž.

Cílem bude opět zlepšování se?
Ano, přechází poměrně hodně hráčů z dorostu, navážeme tedy na práci trenérů v akademii a budeme se snažit, aby přechod do dospělého fotbalu zvládli co nejlépe.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Hattrick Liberecká drbna