FC Slovan Liberec | Slovan jede na Letnou! V sobotu vyzve pražskou Spartu
Menu Další Zavřít Zavřít
dnes

Slovan jede na Letnou! V sobotu vyzve pražskou Spartu

Martin Soukup
Liberec – Po reprezentační přestávce je liga zpět a Slovan se bude snažit napravit vysokou porážku z derby s Jabloncem. Na pražské Letné naši hráči zabojují se Spartou Praha, která v posledním zápase prohrála derby se Slavií. Výkop je naplánován na sobotu v 19 hodin v epet Aréně.

Organizační informace

Veškeré informace k autobusovému zájezdu, ve kterém je ještě několik posledních volných míst, ale i k prodeji vstupenek do sektoru hostů, najdete v tomto článku.

AC Sparta Praha

Bilance v lize

Sparta se v nejvyšší české soutěži po desíti kolech nachází na 2. příčce se ziskem 22 bodů. Letenští v této sezoně porazili Pardubice (2:1), Teplice (4:1), Duklu (2:0), Bohemians (2:1), Jablonec (2:1), Hradec Králové (2:0) a České Budějovice (2:0). Remízu uhráli se Slováckem (2:2) a v posledních dvou kolech nejprve nestačili na Olomouc (2:3) a v derby na Slavii (1:2). V Ligové fázi Ligy mistrů nejdříve přesvědčivě porazili po výsledku 3:0 Red Bull Salzburg a cennou remízu 1:1 uhráli se Stuttgartem.

Poslední zápas

V posledním ligovém utkání Sparta nestačila na svého odvěkého rivala z Vršovic - Slavii. Už ve druhé minutě se za Slavii prosadil Mojmír Chytil a po necelých dvaceti minutách později také Christos Zafeiris. Ve druhém poločase poslal dánský trenér na hřiště kosovského útočníka Albiona Rrahmaniho, kterému stačily pouhé dvě minuty na to, aby snížil na rozdíl jedné branky. Vyrovnat se jim už ale nepodařilo. V závěru utkání ještě obdrželi červenou kartu exliberecký Oscar Dorley a Martin Vitík.

Kádr Sparty

Na soupisce Sparty figuruje hned 17 cizinců. Největší zastoupení má Slovensko (3) a Dánsko (3 + trenér Friis). Dvojí zastoupení má Albánie a Kosovo, a po jednom Belgie, Španělsko, Finsko, Ekvádor, Norsko, Nigérie a Srbsko. Nejlepšími střelci se třemi zásahy je hned pětice hráčů - Birmančević, Haraslín, Krasniqi, a Olatunji. Nejvíce asistencí (2) mají Birmančević, Haraslín a Preciado. Pro zápas proti Slovanu bude postrádat hlavní trenér Lars Friis zraněného Eliase Cobbauta, Imanola Garcíu, a Martina Suchomela.

Historická bilance

Slovan se v nejvyšší soutěži střetl se Spartou celkem čtyřiašedesátkrát a bilance vzájemných zápasů vyznívá lépe pro soupeře. Slovan vyhrál sedmnáct duelů (z toho pět venkovních), Sparta pětatřicet, dalších dvanáct pak skončilo remízou. V těchto zápasech zatím padlo 177 branek a nejvíce jich zatím vstřelil Vratislav Lokvenc (10).

FC Slovan Liberec

Pohled na tabulku a poslední zápas

Slovanu patří po deseti odehraných duelech desátá příčka. Díky třem výhrám, třem remízám a čtyřem prohrám získal náš tým 12 bodů a má negativní skóre v poměru 15:16. Z posledního ligového utkání se budou muset liberečtí fotbalisté pořádně oklepat. V Podještědském derby schytali debakl 0:5. V prvním poločase si vlastní gól vstřelil Ševínský. Ve druhém poločase přidal Jablonec další branky, když se trefili Kanakimana, Nebyla, Martinec a Alegue. V utkání obdržel červenou kartu Christian Frýdek. Kompletní reportáž naleznete na odkazu zde.

Stav kádru

Nejistá situace zůstává u Michaela Rabušice, Dominika Plechatého i Josefa Koželuha, kteří chyběli i v duelu proti Jablonci. Proti svému mateřskému klubu nebude moct nastoupit hostující Adam Ševínský. Kvůli trestu bude chybět Christian Frýdek, jenž dostal od Disciplinární komise stopku na pět zápasů.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže obrat o body favorita z Letné a odčinit nepovedené Podještědské derby? Neváhejte a vsaďte si u našeho generálního partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
Valbek Rádio Impuls
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick