FC Slovan Liberec | Slovan odehraje v pátek a v sobotu turnaj v Benátkách nad Jizerou
Menu Další Zavřít Zavřít
27.06.2024

Slovan odehraje v pátek a v sobotu turnaj v Benátkách nad Jizerou

Šimon Knopp
Liberec - Svěřenci trenéra Radoslava Kováče mají v plánu před odjezdem na herní soustředění do Rakouska ještě dva přípravné zápasy. Oba z nich odehrají na turnaji v Benátkách nad Jizerou. Úvodní duel je v plánu v pátek od 15:30 proti Chrudimi a v sobotu se Slovan představí proti Varnsdorfu či Mladé Boleslavi, a to od 11 hodin (o třetí místo) či v 13:30 (o první místo). Z obou utkání kromě aktualizované reportáže nabídneme i stream (odkaz níže).

Turnaj v Benátkách nad Jizerou

Tradičního turnaje v Benátkách nad Jizerou, již XI. ročníku o pohár starosty města (Memoriál Jaroslava Krále), se zúčastní celkem čtyři celky. Dva druholigové týmy (Chrudim a Varnsdorf) a dva celky z nejvyšší české soutěže (Slovan Liberec a Mladá Boleslav). Kromě občerstvení bude na místě zajištěn i skákací hrad a dětské hřiště. Vstupné na jednotlivé dny je 100 Kč, v případě zakoupení vstupenky na oba dny zároveň je cena 150 Kč.

Rozpis zápasů je následující:

Představení týmů

MFK Chrudim

Druholigový tým si v poslední sezoně nevedl vůbec špatně a jistě bude chtít navázat na uplynulý ročník kvalitní přípravou. Chrudim bojovala v závěru ligy o možnost baráže do nejvyšší české soutěže, ale nakonec se musela spokojit s pátým místem. Se 42 body ztratila Chrudim na čtvrtý Vyškov pět bodů, sezonu zakončila s pozitivní bilancí skóre 49:48.

Tým z Pardubického kraje povede do nové sezony kouč Jindřich Tichai. Ten nahradil na lavičce Radka Kronďáka, který se s týmem nedohodl na podmínkách nové smlouvy. Chrudimští mají za sebou již dva přípravné duely, bohužel ani v jednom z nich se jim výsledkově příliš nedařilo. Nejprve nestačili na Jihlavu, se kterou prohráli vysoko 0:4 a následně prohráli i s Táborskem. Proti týmu z Jihočeského kraje sice vedli, ale po brankách Šašinky a Bláhy se nakonec z výhry 2:1 radovalo Táborsko.

FK Varnsdorf

Varnsdorf byl již jednou našim fanouškům představován v dřívějším článku (zde), protože svěřenci Radoslava Kováče sehráli proti druholigovému týmu své první přípravné utkání. To nakonec lépe vyznělo pro náš tým, který vyhrál 2:0. Do rychlého vedení poslal Slovan již v 6. minutě Pourzitidis a vítězství ve druhé půli potvrdil z penalty Kok.

FK Mladá Boleslav

Posledním týmem, který se představí na turnaji v Benátkách nad Jizerou, je Mladá Boleslav. Prvoligový celek se poprvé k přípravě sešel v pondělí 17. června. O dva dny později již mladoboleslavští hráči nastoupili k prvnímu přípravnému duelu. Zahráli si proti Novému Boru (účastník libereckého krajského přeboru) a zvítězili jednoznačně 28:1 (nejvíckrát rozvlnil síť Matěj Pulkrab, který se trefil hned pětkrát).

U týmu trenéra Davida Holoubka došlo i k několika hráčským změnám. Novými tvářemi v týmu jsou Martin Králik (z Českých Budějovic) a David Kozel (z Dukly Praha). Šanci prosadit se dostanou i navrátilci z hostování, kterých je hned několik. Naopak u týmu zatím chybí dvojice Benson Sakala a Lamin Jawo, která má svolení připojit se k týmu později. Otazník stále visí nad Martinem Suchomelem, o jehož hostování ze Sparty se jedná.

Mladá Boleslav odstartuje turnaj v Benátkách nad Jizerou v pátek od 17:45 hodin proti Varnsdorfu.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Liberecký kraj Gasservis
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio