FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Pardubice 6:3
Menu Další Zavřít Zavřít
21.09.2024

Utkání plné branek i karet, liberecké fotbalistky porazily Pardubice 6:3

Šimon Knopp
Liberec/Hrádek nad Nisou - Fotbalistky Slovanu nastoupily v pátém kole v domácím prostředí v Hrádku nad Nisou proti Pardubicím. Již po dvanácti minutách si dokázaly vypracovat tříbrankový náskok, a přestože ve druhém poločasu dohrávaly v deseti, dokázaly soupeře porazit 6:3 a získat všechny tři body. Hattrickem se blýskla útočnice Anna Šubrtová.
5.kolo, sobota 21.9.2024, 11:30, Hrádek nad Nisou
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
6:3
(5:2)
FK PardubiceFK Pardubice
FC Slovan Liberec: Pižlová (C) - Vargová, Dlasková, Šušolová, Sováková, Černá T. (81. Goretkiová), Tenkrátová, Kantarská (81. Marcinková), Buryánová (62. Surová), Šubrtová (62. Skálová), Dinh Thanhová (55. Fuchsová)
FK Pardubice: Krejčí - Fialová, Hrobská, Janíková, Kupková (C) (84. Hlaváčová), Mrázková (77. Ninczová), Neradová (65. Matějková), Novotná (84. Urbancová), Pražienková, Prošková (65. Nechvílová), Solničková
Branky: 4.,28. a 35. Šubrtová, 8. Šušolová, 12. Dinh Thanhová, 90+3. Sováková - 17. Solničková, 43. Hrobská, 67. Tenkrátová (vlastní)

Žluté karty: 18. Tenkrátová, 38. Buryánová, 82. Goretkiová - 16. Solničková, 51. Pražienková

Červené karty: 52. Pižlová

Rozhodčí: T. Strejcová - T. Hessová, E. Rajtarová


Diváci: 50

Reportáž

Slovaňačky vstoupily do utkání s Pardubicemi velice aktivně. Již ve dvanácté minutě odskočily soupeřkám do tříbrankového vedení. Nejprve se ve čtvrté minutě prosadila Anna Šubrtová, o chvíli později na ní navázala Valentína Šušolová a ve dvanácté minutě po zpracování Terezy Černé se dostala ke střele ve vápně Kim Dinh Thanhová, která se rovněž nemýlila. Hráčky Pardubic byly po gólovém úvodu utkání rozhozené, ale rozhodně se nevzdávaly. Aktivně presovaly a po chybné rozehrávce Pižlové se podařilo Vanese Solničkové snížit na 3:1. Drobné nepřesnosti v liberecké obraně pokračovaly i nadále, ale s další střelou na bránu si Pižlová dokázala poradit.

Ve 28. minutě se podařilo Slovanu krásně vykombinovat ofenzivní akci až od brankářky Pižlové. V závěru akce centrovala Kantarská do vápna, kde nalezla zcela osamocenou Annu Šubrtovou a liberecká útočnice hlavou rozvlnila síť, 4:1. Do konce první půle se liberecké fotbalistky mohly radovat ještě jednou. V 35. minutě využila skvělou přihrávku Dlaskové za obranu Anna Šubrtová a zkompletovala hattrick. Pardubicím se povedlo ještě před přestávkovou snížit na rozdíl tří branek, ve 43. minutě se prosadila Pavlína Hrobská.

Ve druhé půli se Slovan dostal do nepříjemné situace, a to po vyloučení Pižlové. Liberecká brankářka zahrála mimo vápno rukou, viděla okamžitě červenou kartu a naše hráčky musely dohrávat v deseti. Další zdramatizování utkání přišlo v 67. minutě. Po centru z rohového kopu si srazila míč do vlastní sítě Denisa Tenkrátová a skóre duelu bylo 5:3. Liberečanky dokázaly odolat nabuzenému soupeři a další branku neinkasovaly. Naopak v nastavení samy udeřily. Po centru z rohového kopu se hlavou prosadila Nela Sováková.

Duel plný branek i karet nakonec skončil 6:3 ve prospěch našich fotbalistek. Svěřenkyně trenéra Jiřího Kaisera získaly všechny tři body a v tabulce se nacházejí po čtyřech odehraných zápasech na čtvrté příčce.

Ohlasy trenérů

Jiří Kaiser (hlavní trenér FC Slovan Liberec ženy): „V první řadě bych chtěl říci, že nás těší výhra za tři body. Povedl se nám vstup do utkání a začátek zápasu, kdy jsme po dvanácté minutě vedli 3:0, což je ideální scénář. Před duelem jsme nevěděli, co s námi udělá třítýdenní pauza, ale myslím si, že jsme byli dobře nachystaní. Rychlé tříbrankové vedením nám určitě pomohlo. Poté jsme inkasovali branku po naší chybě a na chvilku jsme vypadli ze hry. Naštěstí soupeř vytáhl hru výše a nám se i díky tomu podařilo dvěma brankami do poločasu nastolit ideální vedení. Ve druhé půli vývoj utkání hodně ovlivnila červená karta brankářky Pižlové. I přesto jsme si v deseti vytvořili velké množství vyložených šancí. Bohužel nás trápí koncovka a zbytečně jsme v utkání znervózněli. Inkasovali jsme vlastní gól a chvíli to vypadalo, že budeme utkání horko těžko dohrávat. Naštěstí jsme v nastaveném čase přidali šestý gól, takže výsledek vypadá poměrně spolehlivě. Já holkám musím poděkovat zejména za výkon v prvním poločase. Vážíme si třech bodů, na druhou stranu nás trochu mrzí, že jsme si utkání ve druhé půli zbytečně ztížili. Z výsledku máme radost, ale ukázalo nám to, že máme ještě hodně věcí, na kterých můžeme pracovat.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Niosport Ermeg
Mediální partneři
rtm plus Rádio Impuls
×
Dnes v 13:30
FK Dukla Praha
FC Slovan Liberec