FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Pardubice B - Slovan B 2:0
Menu Další Zavřít Zavřít
21.09.2024

Béčko podlehlo rezervě Pardubic, rozhodla efektivita

Redakce
Pardubice/Liberec – B-tým Slovanu podruhé v sezoně odchází ze zápasu s prázdnou, opět přitom nevyzrál na soupeře z východu Čech. Naše mužstvo v duelu s rezervou Pardubic (0:2) ztrácelo na útočné polovině, v předfinální a finální části byli domácí úspěšnější. Rozhodly branky těsně před a po přestávce.
7.kolo, sobota 21.9.2024, 10:15
FK Pardubice B FK Pardubice B
2:0
(1:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Pardubice B: Budinský – Svatoš, Koukola, Tecl, Zarate (83. Brož), Mukwelle, Halda, Pandula (83. Velasquez), Suleiman, Yahaya (72. Miláček), Lupač
FC Slovan Liberec B: Musil – Lupoměský (83. Beran), Michal, Kuľha, Ogboi, Machotka (75. Wydrzinski) – Papoušek F., Kočka (63. Butsko), Plot – Strnad (75. Makowski), Hadaščok (63. Ukiqi)
Branky: 42. Yahaya, 51. Zarate. Rozhodčí: Švorc – Ulrich, Hrivík. ŽK: 42. Srnad, 49. Papoušek F. Diváci: 125.

Reportáž

Pardubice vstoupily do utkání aktivněji, hned zkraje zápasu hlavičkoval útočník Yahaya, ale branku netrefil. Posléze vystřelil z 25 metrů Mukwelle, jehož rána sice vypadala nebezpečně, Musila ovšem nakonec taktéž neohrozila.

Náznak šance se proměnil v úvodní branku duelu před přestávkou. Marzuq Mohammed Yahaya si naběhl na prudký pas z levé strany a z malého vápna ho uklidil mezi tři tyče. Liberecký gólman si v závěru první půle připsal ještě jeden zákrok, po přestávce ovšem kapituloval podruhé.

Slovanu se nevyvedla rozehrávka u vlastní šestnáctky, kterou vystihl agilní Hall Clemente Diego Zarate a z voleje uklidil odražený balon do sítě. V 66. minutě musel řešit Budinský nepříjemnou situaci u brankové čáry, ale naše mužstvo ze závaru vytěžilo pouze roh. Před vypršením hrací doby ještě nevyužil brankovou příležitost Brož, když netrefil v úniku z pravé strany zařízení. Skóre už se neměnilo, Pardubice zvítězily 2:0.

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Mrzí mě, že jsme si v podstatě nedokázali za celý zápas vypracovat jasnou šanci. Výstavbu hry jsme neměli špatnou, ale pak to řešení předfinální a finální bohužel nebylo dobré. Soupeř měl naopak zajímavých situací v utkání hned několik, a tak zaslouženě zvítězil 2:0."


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Smartwings Naše pekárna
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec eFotbal
×
Dnes v 13:30
FK Dukla Praha
FC Slovan Liberec