FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Povltavská FA - FCSL 1:3
Menu Další Zavřít Zavřít
před 3 dny

Slovan porazil Povltavskou FA 3:1 a postupuje do dalšího kola poháru

Šimon Knopp
Liberec/Štěchovice - Slovan započal cestu českým pohárem zápasem proti třetiligové Povltavské fotbalové akademii. V utkání byl Liberec lepším týmem, ale prvního gólu se dočkal až v závěru prvního poločasu, když se trefil Santiago Eneme. Povltavská FA se nevzdala a v druhé půli se ji podařilo srovnat díky hlavičce střídajícího Dominika Šmerdy. Naštěstí Slovan dokázal rychle odpovědět a po brankách Michala Hlavatého a Denise Višinského nakonec zvítězit 3:1 a postoupit do dalšího kola MOL Cupu.
2.kolo, středa 25.9.2024, 16:30
Povltavská FA Povltavská FA
1:3
(0:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
Povltavská FA: Valín – Lanc (79. Smetana), Zákostelský, Vala, Pavlíček (82. Dvořák), Drobílek, Jakobovský (C) (79. L. Novák), M. Novák, Budínský (64. Gruntorád), Bicenc (64. Šmerda), Mareš

Náhradníci: Benada – Smetana, L. Novák, Gruntorád, Šmerda, Hejda, Dvořák

FC Slovan Liberec: Krajčírik – Halinský, Mikula (C), Pourzitidis – Ghali, Zyba (62. Varfolomejev), Icha (62. Hlavatý), Preisler – Frýdek (72. Višinský), Eneme (62. Kok) - Letenay (72. Tupta)

Náhradníci: Bačkovský - Varfolomejev, Višinský, Hlavatý, Dulay, Kok, Tupta

Branky: 65. Šmerda - 43. Eneme, 69. Hlavatý, 81. Višinský

Žluté karty: 90+1. Novák

Rozhodčí: Vokoun – Kotalík, Zoufalý


Diváci: 323

Reportáž

Slovan začal aktivně a již v páté minutě se dostal do zajímavé šance. Po dlouhém autovém vhazování a sérii prodloužených hlaviček se k míči před bránou dostal Eneme, ale v dobré pozici se mu nepodařilo zakončit. O chvíli později dokonce dopravil míč za brankovou čáru Marios Pourzitidis, ale branka nemohla být uznána, protože řecký obránce hlavičkoval z ofsajdové pozice. Skóre se neměnilo ani po šanci z deváté minuty, když Icha ve vápně netrefil hlavičku ideálně a míč skončil pouze v zámezí. Liberec v tlaku nepolevoval a brankáře Valína prověřil střelou z dálky Pourzitidis, gólman domácích dokázal balón udržet a nepovolil dorážku před dotírajícími fotbalisty.

Fanoušci, kteří dorazili na zápas z Liberce, se nemohli radovat ani po skvělém centru Enemeho na zadní tyč. Adresátem byl totiž Ghali, který nedokázal ve velké šanci zakončit. Po jednom z rohových kopů na přelomu třicáté minuty zakončoval Letenay, ale jeho střelu, pravděpodobně směřující do brány, dokázal jeden z hráčů zablokovat. Velmi blízko k brance byl Halinský, jenž zakončoval ve vápně, bohužel jeho přízemní střela s pomocí teče prolétla pouze pár centimetrů okolo levé tyče. O pár vteřin později zakončoval po centru Preislera hlavičkou Eneme, ale jeho pokus dokázal lapit brankář Valín. První branky jsme se dočkali až v závěru prvního poločasu. Po dalším z centrů do vápna, tentokrát z kopačky Frýdka, se hlavičkou dokázal prosadit Santiago Eneme, 0:1.

Slovan byl i ve druhém poločasu aktivnější a udával tempo hry. V 55. minutě se snažil o akrobatické zakončení nůžkami Zyba, ale bránu netrefil. Obdobně na tom byl i Letenay, který rovněž minul prostor mezi třemi tyčemi, a to po střele z vápna. Poté přišlo překvapení a trenér domácích ukázal, že má šťastnou ruku na střídaní. V 65. minutě se totiž hlavičkou prosadil střídající Dominik Šmerda, který byl na hřišti pouze pár vteřin a srovnal na 1:1. Slovan si chtěl vzít vedení rychle zpět, ale proti střele Ghaliho se vyznamenal brankář Valín, který si připsal důležitý zákrok. Avšak o chvíli později již lovil míč ze své sítě. Po rohovém kopu došlo na malém vápně ke skrumáži a v ní se nejlépe zorientoval Michal Hlavatý, jenž dokázal uklidit míč do prázdné branky, 1:2.

Povltavská fotbalová akademie se snažila vytěžit z každé útočné šance maximum a v 74. minutě dokázala zahrozit. Martin Novák po střele z úhlu trefil boční síť. V 81. minutě přišla velmi pohledná akce Slovanu. Tupta vysunul na křídle Ghaliho, který přesprintoval svého obránce a předložil ideální přihrávku na vápno pro Denise Višinského. Liberecký záložník se nemýlil a střelou pod břevno zvýšil na 3:1 z pohledu Slovanu. Další branku v utkání jsme již neviděli a svěřenci Radoslava Kováče se mohli na hřišti ve Štěchovicích radovat z výhry 3:1 a postupu do dalšího kola MOL Cupu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Radoslav Kováč (FC Slovan Liberec): „Utkání jsme zvládli, to bylo moc důležité, přijeli jsme postoupit. Samozřejmě gól jsme dostat nechtěli. Upřímně a skromně říkám, že jsme chtěli více branek, zůstat ve velké intenzitě a hrát rychleji než jsme hráli. Na druhou stranu hřiště bylo složité a první dotek dělal klukům velký problém. Ale měli jsme rozhodnout daleko dříve... Poslední třetina hřiště je pořád pro nás problémová, hrajeme komplikovaně, málo střel, málo se tlačíme, kvalita ze stran měla být vyšší. Komplikací byla branka na 1:1, kdy z jediné šance dali gól, tak to v pohárových utkáních bývá. Poté jsme to rychle zlomili a postup se samozřejmě počítá.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
INDUS Inago
Mediální partneři
Beat radio Náš region
×
Dnes v 13:30
FK Dukla Praha
FC Slovan Liberec