FC Slovan Liberec | Fanoušci byli skvělí, chválil Bačkovský po zápase se Slavií
Menu Další Zavřít Zavřít
03.08.2024

Fanoušci byli skvělí, chválil Bačkovský po zápase se Slavií

Adam Žatečka
Liberec - Slovan těsně nestačil na pražskou Slavii, když v pátečním zápase prohrál 0:1. Mezi třemi tyčemi opět nastoupil Hugo Jan Bačkovský, poté odpovídal i na dotazy novinářů.

Jak bys zhodnotil utkání?

Byl to těžký zápas bez větších šancí. Prohráli jsme, protože Slavia to krásně trefila a tím rozhodla.

Co bys řekl k tomu inkasovanému gólu?

Byl to odvrácený roh a Diouf to trefil za vápnem. Přede mnou bylo hodně hráčů, reagoval jsem tak, jak nejlépe jsem dokázal, ale trefil to hezky.

Kdy nejvíce jsi věřil tomu, že byste dokázali vyrovnat?

Nejvíce jsem tomu věřil kolem 85. minuty. Byly tam dva centry z levé strany, které prolétly, to jsem viděl hodně nadějně. Bohužel víc jsme toho neměli.

Jak jsi viděl tu šanci Provoda z prvního poločasu?

Když se Provod dostal k balónu, tak jsem si vybavil situaci ze zápasu se Slováckem. Tam se dostal do podobné pozice a také střílel, takže jsem v hlavě měl jen to, že to bude řešit stejně. Chtěl jsem mu to vykrýt, pak si to přehodil na levačku a naštěstí jsem mu to stihl vzít od nohy.

Přišlo 9011 diváků, jak jsi to vnímal?

Bylo to fantastické, takovou atmosféru jsem v Liberci ještě nezažil. Většinou to bylo tak, že přijela Sparta nebo Slavia a jejich fanoušci dělali atmosféru. Dneska musím pochválit naše fanoušky, přišlo jich fakt hodně a byli skvělí. Doufám, že se jim dnešní výkon nějakým způsobem líbil a sejdeme se v takovém počtu častěji.

V závěru utkání jste měli standardní situaci, chtěl jsi jít do vápna a zkusit vyrovnat?

Něco podobného jsem měl v hlavě. Bohužel, když je nastavený čas, tak vím jen to, kolik se nastavilo, ale ne, kolik se odehrálo. Toto řešení přichází v úvahu až úplně ke konci. Asi byl ještě čas, proto jsem tam nešel. Kdyby to bylo o něco později tak bych třeba šel.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Dům kultury Liberecký kraj
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec