FC Slovan Liberec | Slovan bude v pátek hostit na domácím stadionu pražskou Slavii!
Menu Další Zavřít Zavřít
01.08.2024

Slovan bude v pátek hostit na domácím stadionu pražskou Slavii!

Martin Soukup
Liberec – Slovan čeká těžká prověrka na domácím hřišti v rámci 3. kola Chance Ligy proti favorizované Slavii Praha. Duel hrajeme již tento pátek od 17:30 na stadionu U Nisy. Dokážeme vyprodat náš stadion po devíti letech? Přečtěte si i důležité organizační informace. Poslední vstupenky budou v prodeji na pokladnách od 15 hodin.

Organizační informace

Ohledně posíleného občerstvení ve fanzoně i na tribunách stadionu U Nisy, zejména obou na krajích Severní tribuny, jsme vás informovali již v tomto článku.

Maximálně jsme posílili také vstupy na všechny tribuny, kde budou kromě klasických turniketů nasazeny i mobilní čtečky, které by měly zrychlit odbavení. Při plné kapacitě ale stejně nepůjde zabránit vzniku front, proto všem doporučujeme vcházet na stadion co nejdříve po otevření bran, k čemuž dojde v 16:30.

To samé platí o parkování - lze očekávat, že všechna místa v okolí stadionu budou rychle zaplněna. Proto, kdo můžete, přijeďte včas, nebo využijte MHD, která je pro permanentkáře dvě hodiny před i dvě hodiny po utkání zdarma.

Západní tribuna bude rezervovaná pro fanoušky hostujícího klubu. Z tohoto důvodu nedoporučujeme našim příznivcům vchod na Hlavní tribunu z této strany stadionu.

Na Východní tribuně tentokrát budou k dispozici i pánské a dámské toalety v prvním patře (přístupné po schodech vedle domácího kotle). Na Severní tribuně pak budou navíc zpřístupněny i pánské toalety u otevřeného stánku na ochozu přístupném po schodech u splavu (před sektorem A).

Fanoušci, kteří projdou turnikety, už nemohou stadion opouštět před začátkem zápasu (jinak by jejich vstupenka propadla). O přestávce se pak už můžete jít občerstvit do fanzony nebo nakoupit do fanshopu. Při opouštění tribuny dostanete poločasovou propustku, po jejímž odevzdání pak budete vpuštěni zpět.

Děkujeme všem, že na stadionu dodržujete zákaz kouření.

SK Slavia Praha

Svěřenci Jindřicha Trpišovského zakončili minulou sezonu na druhém místě, což pro jejich fanoušky bylo velké zklamání. Sparta je přeskočila o dva body. Zato v Evropské lize nepředvedli špatné výkony, když dokázali senzačně postoupit ze skupinové fáze z prvního místa. Síly změřili s AS Řím, FC Servette a Šerif Tiraspol. V osmifinále však narazili na AC Milán. Slavní Rossoneri je vyřadili po výsledcích 4:2 a 1:3.

V přípravě na novou sezonu se jim dařilo, když žádné utkání neskončilo prohrou sešívaných. V úvodním zápase s Pardubicemi remizovali 1:1. Následovaly však čtyři výhry proti Śląsk Wrocław (2:0), SK Rapid Vídeň (3:0), FK Podbrezová (4:2) a MFK Žilina (5:1). Celková bilance Slavie z přípravy je 4-1-0 se skóre 15:4, nejlepším střelcem je třígólový Matěj Jurásek, který vstřelil Žilině hattrick.

Poslední zápas

Naposledy Pražané deklasovali České Budějovice 4:0. Trefili se David Douděra, Daniel Fila, Conrad Wallem a 1+1 zapsal Filip Prebsl, který za náš tým nastupoval i minulou sezonu. Síť rozvlnil i Lukáš Provod, branka mu ale byla odvolána kvůli ofsajdu.

Změny v kádru

Vybrané přestupy
Příchody Odchody
Tomáš Chorý (přestup Viktoria Plzeň) Muhamed Tijani (hostování Plymouth Argyle)
Alexandr Bužek (přestup Zlín) Jan Stejskal (přestup Pardubice)
Štěpán Chaloupek (přestup Teplice) Mick van Buren (přestup Cracovia)

Slávistický kádr neutrpěl výrazné ztráty v týmu, naopak získal kontroverzní posilu do útoku - Tomáše Chorého. Ten přišel do Vršovic z plzeňské Viktorie. Ze Slavie odešel také jednadvacetiletý Denis Halinský, který momentálně hostuje v našem klubu.

Historická bilance

Celkem jsme se Slavii odehráli 64 zápasů. Z toho jsme zapsali 17 výher, 18 remíz a 29 proher. Nejčastější výsledek byl 1:0, a to hned patnáctkrát. K vidění bylo 155 branek, což dělá průměrně 2,4 gólů na zápas. Nejvíce branek padlo v sezoně 2005/2006. Tehdy skončil zápas remízou 3:3. Poslední vzájemné utkání vyhrála Slavia 3:0 po gólech Chytila a dvou gólech Jurečky.

FC Slovan Liberec

Slovan vstoupil do nové sezony dobře, když v Karviné dokázal zvrátit vývoj utkání ve svůj prospěch a zvítězit 3:1. Po výstavní brance hostujícího Regáliho se trefil nejdříve Denis Višinský, poté se v prvním ligovém utkání trefil premiérově Adam Ševínský a na konečných 3:1 zvyšoval Ľubomír Tupta.

Poslední zápas

V posledním zápase se poprvé na domácí půdě představili liberečtí fotbalisté proti olomoucké Sigmě. I po povedeném výkonu to ale byla bodová ztráta. První gól v české lize vstřelil hlavou ghanský útočník a letní posila Benjamin Nyarko. Vzápětí se prosadil i Ahmad Ghali. Jeho branka však nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení. V 63. minutě se ale k nařízené penaltě postavil Filip Zorvan a srovnal na konečných 1:1.

Trenérské preview

“Doufám, že přijde hodně lidí, že nám pomůžou. Zkusíme vydržet celých devadesát minut ve vysoké intenzitě. Uděláme všechno pro to, abychom to zvládli,” uvedl na tiskové konferenci po zápase se Sigmou Radoslav Kováč.

Vsaďte si u Tipsportu!

Dokáže Slovan zvítězit proti favorizované Slavii? Kolik padne branek, rozehraje se rohových kopů či kolik rozdá rozhodčí karet? Na tyto a další příležitosti si můžete vsadit u našeho nového generálního partnera, sázkové kanceláře Tipsport zde.

Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Vavruška Hanke RR group service s.r.o
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Náš region