FC Slovan Liberec | Jsme rádi, že jsme postoupili, říká střelec gólu Horský
Menu Další Zavřít Zavřít
01.11.2023

Jsme rádi, že jsme postoupili, říká střelec gólu Horský

Adam Žatečka
Liberec - Středeční pohárový duel skončil výhrou Slovanu 1:0. O jedinou branku se postaral v samém závěru Filip Horský. Mladý útočník přišel na hřiště v 84. minutě a po přihrávce Filipa Prebsla dostal míč za Mikulcova záda a poslal tak náš tým do čtvrtfinále českého poháru. Poté musel ještě absolvovat náročné běhání, spolu s dalšími náhradníky, a až pak mohl na tiskové konferenci odpovídat na dotazy novinářů.

Jak bys zhodnotil utkání?

Od začátku měla trochu převahu Boleslav, asi prvních dvacet minut nás docela zatlačili a my se z toho nemohli dostat. Postupem času jsme se dostali do té naší hry, měli jsme i nějaké náznaky šancí, i když to nebyly žádné tutovky. Po přestávce jsme navázali na výkon z druhé půle prvního poločasu a bylo to od nás na jednu bránu. Bylo tam dost šancí, které jsme sice neproměnili, ale to pak přišlo na konci. Boleslav teď má formu, dala 12 branek za dvě utkání, takže jsme rádi, že jsme to zvládli

Jak jsi viděl tu gólovou situaci?

Čekal jsem na ofsajdové linii, koukli jsme na sebe s Filipem Prebslem. Hezky mně našel křižnou nahrávkou za obranu a na mě už bylo jenom dobře si zpracovat balón a dát gól.

Věděl jsi od začátku, jak to chceš udělat?

Dotyk jsem si chtěl dát o něco lepší, více k bráně, abych to mohl dát kolem gólmana. Trochu mi to odskočilo do strany, pak už jsem se snažil jenom zkoncentrovat a trefit bránu.

Jsi teď pohárový střelec?

Dalo by se to tak říct. V poháru dostávám více prostoru než v lize a snažím se mužstvu pomoct nejlépe, jak můžu.

Jak důležité to je pro tvé sebevědomí?

Pro každého útočníka je dobře, když dá gól, ještě takhle v devadesáté minutě, na domácím stadionu a před vlastními fanoušky.

Po zápase jste absolvovali běhání, jak náročné to bylo?

Čvanči (Pavel Čvančara, kondiční trenér, pozn. red.) si pro nás připravil docela chuťovky, nebylo to nic lehkého, ale museli jsme to odmakat, abychom měli stejné zatížení, jako všichni co hráli.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Gasservis Jizerské pekárny
Mediální partneři
Liberecká drbna Český rozhlas Liberec