FC Slovan Liberec | Osmifinále MOL Cupu je tady! Slovan ve středu přivítá Mladou Boleslav
Menu Další Zavřít Zavřít
31.10.2023

Osmifinále MOL Cupu je tady! Slovan ve středu přivítá Mladou Boleslav

Šimon Knopp
Liberec - Již ve středu na hlavním stadionu U Nisy nastoupí svěřenci Luboše Kozla k osmifinálovému zápasu v českém poháru. Soupeřem jim bude Mladá Boleslav, která v posledních ligových kolech předvádí skvělé výkony. Podaří se libereckým hráčům postoupit do čtvrtfinále MOL Cupu? Hrát se bude od 16:30 a vstupenky (platné i na víkendový ligový zápas) si můžete zakoupit na odkazu zde. Permanentkáři mají vstup v ceně své celororoční permanentky a lístek si kupovat nemusí.

FK Mladá Boleslav

Mladoboleslavští fotbalisté se v minulých kolech rozehráli a těží z dobré formy. Z posledních šesti ligových kol vyhráli pětkrát a poskočili dokonce na třetí místo v tabulce. Po rekordní gólové výhře nad Zlínem (9:5) si poradili v posledním kole se Spartou, kterou porazili 3:1. Trefili se Kušej, Matějovský a Jawo.

I cesta Mladé Boleslavi českým pohárem je spjata s gólovými zápasy. Ve druhém kole se fotbalisté ze Středočeského kraje představili doma proti Ústí nad Labem a vyhráli 4:2. Úplně shodný výsledek viděli fanoušci i ve třetím kole, když domácí Mladá Boleslav přehrála druholigový Prostějov.

Hlavními tahouny Boleslavi jsou Vasil Kušej (5+4) a Daniel Mareček (6+1). Ovšem nejlepšími pohárovými střelci jsou celkem tři hráči, všichni totiž mají po dvou trefách. Jedná se o Júsufa, Maška a již zmiňovaného Marečka. Ligovou jedničkou v bráně je sice Matouš Trmal, ale v poháru dostával zatím přednost čtyřiadvacetiletý Petr Mikulec.

Online prodej balíčku na domácí zápasy s Mladou Boleslaví a Českými Budějovicemi

FC Slovan Liberec

I liberečtí hráči se v posledních utkáních zvedli a po sérii proher nejprve porazili doma Plzeň 3:0 a následně remizovali 1:1 na Slovácku, když se za Liberec trefil Ľubomír Tupta.

V MOL Cupu se svěřenci Luboše Kozla představili zatím pouze jednou díky nasazení do třetí kola za konečné sedmé místo v minulé sezoně. Na hřišti Kladna dlouho hráli nerozhodně 0:0, ale v 80. minutě se trefil Horský a na konečných 2:0 upravil o pět minut později Tupta.

Minulý vzájemný střet Mladé Boleslavi a Slovanu Liberec skončil nerozhodně. Přestože náš tým ve druhém kole šel do rychlého vedení 2:0, nakonec ho ztratil a pouze remizoval 2:2. Poslední vzájemné pohárové střetnutí těchto týmů proběhlo v sezoně 1998/1999. Z osmifinálového postupu se nakonec radoval Liberec, který díky brankám Martina Barbariče a Marka Kincla zvítězil 2:1.

Ve středečním pohárovém duelu bude trenér Luboš Kozel postrádat dlouhodobě zraněného Dominika Plechatého a nejistý je i start Kulenoviće, který kvůli svalovému zranění chyběl na Slovácku.

Neváhejte a přijďte podpořit liberecké fotbalisty přímo na stadion! Hrát se bude od 16:30 hodin.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan zvítězí a postoupí do čtvrtfinále českého poháru? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://www.tipsport.cz/kurzy/zapas/fotbal-slovacko-liberec/5394956?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kitl CEWE
Mediální partneři
Beat radio Hitrádio Contact