FC Slovan Liberec | Mrzí mě, že jsme to nezvládli, říká po prohře v Teplicích Letenay
Menu Další Zavřít Zavřít
10.08.2024

Mrzí mě, že jsme to nezvládli, říká po prohře v Teplicích Letenay

Martin Soukup
Teplice/Liberec - Po bolestivé porážce v Teplicích odpovídal na dotazy novinářů Lukáš Letenay. Ten sice nakopnul ve druhém poločase svůj tým vstřelenou brankou, ale na vítězství to nakonec nestačilo. “Měl jsem tutovku, o to víc mě to mrzí,” nechal se slyšet slovenský útočník na tiskové konferenci.

Lukáši, jak se ti hodnotí porážka s Teplicemi?

Hodnotí se mi to těžko. Myslím si, že jsme do zápasu nevstoupili nejagresivněji a bylo to vidět. Soupeř hrál na krev, vyhrával každý souboj. Měli jsme tam nějaké příležitosti, ale nebylo to to, na co jsme se připravovali. Druhý poločas udělali trenéři změny, což změnilo obraz hry. Mohli jsme to klidně otočit, já sám jsem měl tutovku na 2:1. O to víc mě to mrzí, že jsme to nakonec nezvládli.

Co bys řekl o své brance?

Trenér nám něco říkal o nakopávaných balonech, že to tam může propadnout, tak jsem tam šel naslepo. Nedohodli se tam, tak jsem si míč píchnul před sebe a už jsem byl před prázdnou brankou. Ale je to úplně jedno, protože jsme zápas prohráli.

Už jsi to zmínil. Ta šance tě asi bude ještě hodně dlouho budit ze spaní. Vypadalo to, že to je jasný gól...

Možná to tak vypadalo, ale popravdě jsem tam šel jen reflexivně, jelikož obránce přede mnou netrefil čistě míč. Kdybych v té šanci byl znovu, tak tam jdu do hlavičky naplno. Takhle to byl takový koníček o zem, že jsem dal brankáři šanci. Musíme se na to vykašlat, makat dál a posbírat v příštích zápasech nějaké body.

Za Teplice chytal Němeček, který za ně nechytal víc než rok. Jak vás to překvapilo?

Mě to nějak nepřekvapilo. Byl tam ještě Ludha, myslel jsem, že bude chytat on. Jejich trenér se ale rozhodl takto, my jsme se na to nějak nepřipravovali.

Jaké máš pocity ze sebe? Ve druhé půli si to výrazně oživil...

Pocit je z toho smíšený. Bylo to ale celým mužstvem, střídali jsme ve třech lidech. Dostali jsme s ostatními nějaké instrukce v šatně, takže jsem rád, že se ten obraz hry změnil, ale o to je to smutnější, že jsme byli druhý poločas lepší, a nakonec jsme i tak prohráli.

V té tvé velké šanci to tepličtí skvěle vyšrábli na čáře. Jak jsi to viděl?

Nevím, jestli je tu goal line technology, asi ne. V tom to mají rozhodčí těžké, ale je tam VAR, takže je to asi na nich. Myslím, že míč byl ještě před čárou nebo na čáře, takže smůla. Ještě mi to vyrazili zpět na nohu, ale už se s tím nedalo moc dělat. Už se to tam jen poodráželo, chybělo tam štěstí.

Nemodlil ses, aby rozhodující branka byla odvolána?

Kdyby ten gól VAR neuznal, tak by rozhodčí musel písknout minimálně penaltu. Když jsem viděl opakovaný záběr, tak tam Hugo trefil někoho do hlavy, ale je to úplně jedno.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Niosport FITING SERVIS
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio