FC Slovan Liberec | Slovan se v sobotu utká s Teplicemi, hraje se Na Stínadlech od 17:00
Menu Další Zavřít Zavřít
09.08.2024

Slovan se v sobotu utká s Teplicemi, hraje se Na Stínadlech od 17:00

Adam Žatečka
Liberec - Slovan čeká po dvou domácích zápasech opět výjezd. Tentokrát se v sobotu v rámci 4. kola Chance Ligy představí na stadionu Teplic. Výkop je naplánován na 17:00. Dokáží fotbalisté Slovanu neoblíbeného soupeře porazit?

Za Slovanem do Teplic!

Chcete podpořit naše fotbalisty v Teplicích? Využít tak můžete fanouškovský zájezd, bližší informace najdete v tomto článku.

FK Teplice

Fotbalisté Teplic skončili v minulé sezóně na 10. místě a hráli tak skupinu o Evropu. V prvním dvojzápase dokázali porazit naše mužstvo a díky tomu postoupili do dalšího kola, kde narazili na Hradec Králové. S Východočechy prohráli obě utkání, finálový zápas pak hráli Votroci s Mladou Boleslaví.

V předsezónní přípravě se Sklářům dařilo, když všechna utkání zvládli vyhrát. Nejprve si poradili s Viktorií Žižkov po výsledku 1:0. I druhé utkání v domácích podmínkách skončilo vítězně, nad druholigovou Vlašimí zvítězili 2:0. Na polském soustředění následně porazili Wartu Poznaň 4:1 a sousední Lech 2:0. Celková bilance Teplic z přípravy je 4-0-0 se skóre 9:1, nejlepšími střelci se stali Matěj Radosta a Filip Horský, kteří zapsali dva přesné zásahy.

Poslední zápas

Naposledy Teplice prohráli 2:1 na půdě olomoucké Sigmy. Hosté prohrávali po gólu Spáčila, ale zanedlouho dokázal vyrovnat Daniel Trubač. Dále se skóre měnilo v 53. minutě, když Jan Kliment potrestal chybu Lukáše Marečka, který jakožto poslední hráč ztratil míč na vlastní polovině.

Změny v kádru

Vybrané přestupy
Příchody Odchody
Filip Horský (hostování SK Slavia Praha) Daniel Fila (návrat z hostování SK Slavia Praha)
Jaroslav Harušťák (hostování Baník Ostrava) Štěpán Chaloupek (přestup SK Slavia Praha)
Pavel Svatek (přestup Táborsko) Jakub Křišťan (přestup Slovácko)

Kádr Teplic neprošel výraznými změnami. Mimo zmíněné odchody se tým vedený Zdenkem Frťalou zúžil nejen o Petra Hronka, který pouze hostoval, ale také například o zkušeného brankáře Grigara, který odešel do Ústí nad Labem. Naopak se ale rozšířil ještě o Kevina Zsigmonda a Ladislava Takácse.

Historická bilance

Celkem jsme s Teplicemi odehráli 58 zápasů. Z toho jsme zapsali 20 výher, 11 remíz a 27 proher. Nejčastější výsledek je 2:0, takto skončilo už 12 utkání. Ve vzájemných duelech padlo 149 branek, což dělá průměrně 2,6 gólů na zápas. Nejgólovější zápas proběhl v sezoně 2010/2011 a skončil naší výhrou v poměru 6:2. Poslední vzájemné utkání vyhrály Teplice 2:1 po gólech Trubače a Mičeviče.

FC Slovan Liberec

Slovan po vydařené přípravě vstupoval do dalšího ligového ročníku zápasem v Karviné. I přes nepříznivý vývoj, když hned ve 4. minutě vstřelil gól Regáli, dokázali liberečtí fotbalisté zvítězit. Po gólech Višinského, Ševínského a Tupty si po konečném výsledku 3:1 připsali první tři body do tabulky. Následoval domácí zápase se Sigmou Olomouc. Slovan byl od začátku první půle lepším týmem, potvrdil to ve 37. minutě Benjamin Nyarko, který svým prvním gólem za Slovan otevřel skóre. Po poločasové přestávce dokázal z penalty srovnat Zorvan a oba týmy se tak rozešly s jedním bodem.

Poslední zápas

Poslední zápas odehráli fotbalisté Slovanu opět na domácím stadionu, a to proti pražské Slavii. Favorita z hlavního města se nezalekli a od začátku s ním hráli vyrovnanou partii, gól ale vstřelit nedokázali. Naopak slávistický obránce Diouf ano a Slovan tak před téměř zaplněnými tribunami prohrál.

Trenérské preview

“Teplice hrají organizovaný poctivý fotbal. Doposud sehrály kvalitní zápasy, ve kterých podaly dobré výkony, ale výsledkově se jim nedaří. Bylo by fajn, kdyby jim to vydrželo i do našeho zápasu, protože chceme uspět a oplatit jim poslední vzájemné zápasy,” uvedl před zápasem asistent trenéra Miroslav Holeňák.

Vsaďte si u Tipsportu!

Dokáže Slovan zvítězit na teplických Stínadlech? Vsadit si na to můžete u Tipsportu zde.

Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Kristýna FCC
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna