FC Slovan Liberec | Ženy zahájí novou sezonu v sobotu proti nováčkovi FC Praha
Menu Další Zavřít Zavřít
16.08.2024

Ženy zahájí novou sezonu v sobotu proti nováčkovi FC Praha

Šimon Knopp
Liberec - Zatímco mužský A-tým i B-tým mají již první zápasy v sezoně za sebou, nejvyšší liga žen se rozběhne až během nadcházejícího víkendu. Na liberecké fotbalistky čeká nováček soutěže FC Praha, se kterým se střetnou v sobotu od 17 hodin na stadionu v Hrádku nad Nisou.

FC Praha

Ženský tým FC Praha ještě v minulé sezoně nastupoval ve druhé nejvyšší soutěži žen, ale po skvělých výkonech v základní části i v nadstavbě, si vysloužil postup mezi osmici nejlepších. V minulém roce skončily fotbalistky pražského celku po dvaceti odehraných duelech na prvním místě se ziskem 50 bodů a skóre 58:31. V sezoně pouze čtyřikrát nezvítězily. Jednou prohrály se Spartou B a Líšní, v dalších případech remizovaly s Olomoucí a Duklou. Tým FC Praha se rovněž představil v poháru žen, ale se soutěží se rozloučil již v osmifinále, kde narazil na pražskou Slavii.

Jak vnímá nováčka v soutěži hlavní trenér libereckého týmu Jiří Kaiser? „Očekávám ze strany soupeře uvolněný a kompaktní výkon s chutí, který nám naši pravděpodobnou roli favorita, bude chtít co nejvíce ztížit. Praha to má dlouhodobě postavené na vztazích a dobré partě. Je tam spousta zkušených hráček, které jsou na tom dobře fotbalově. Doufám, že se nám podaří odstartovat dobře, a že si s rolí pravděpodobného favorita poradíme.“

FC Slovan Liberec

Liberecké fotbalistky mají za sebou přípravu, ve které si musely zvykat na několik změn. Bezesporu tou hlavní byl příchod nového realizačního týmu v čele s Jiřím Kaiserem, který se společně s Tomášem Janů přesunul od dorostenců k ženskému týmu. Další proměny se týkaly především složení kádru. Celek opustily Dominika Huvarová (přestup do Sparty Praha) a Kristýna Růžičková (návrat z hostování do Slavie Praha). Posilami se staly Anna Dlasková (Sparta Praha), slovenské reprezentantky Aneta Surová a Barbora Vargová, dále Denisa Skálová (z rakouského týmu), Kateřina Marcinková (ze Sparty) a brankářka Tereza Fuchsová (ze Slavie).

Hráčky Slovanu mají za sebou i několik přípravných zápasů, ve kterých předvedly povedené výkony. Nastoupily proti ženským výběrům slovenské Myjavy a B-týmu Sparty. Se slovenským mistrem dokázaly zvítězit 3:1 a s rezervou Sparty rovněž vyhrály, 4:1. Na závěr přípravy porazily i kombinovaný tým starších žáků a mladšího dorostu Doubí, a to 6:1.

Pokud si chcete přečíst o přípravě ženského týmu podrobněji, více informací naleznete v obsáhlých rozhovorech, a to ať už se sportovním ředitelem žen a dívčí akademie Jiřím Liškou či s hlavním trenérem ženského A-týmu Jiřím Kaiserem.

Neváhejte a přijďte podpořit liberecké fotbalistky v prvním utkání nové sezony. Hrát se bude v sobotu od 17 hodin na stadionu v Hrádku nad Nisou!


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Ermeg Dineva
Mediální partneři
rtm plus Rengl